avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator cabinet de medicina de familie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator cabinet de medicina de familie

Buna Seara
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi legate de calitatea de administrator intr-un cabinet de medicina de familie (S.R.L.) . O prietena doreste sa deschida un cabinet de medicina de familie (S.R.L.) dar ea este inca rezidenta , si doreste sa ma angajeze pe mine (absolventa rezidentiat Medicina de familie , medic specialist) in calitate de administrator al cabinetului . 1. Administratorul in cadrul unui astfel de cabinet trebuie sa fie obligatoriu medic absolvent al Facultatii de medicina sau Medic specialist (absolvent al rezidentiatului Medicina de familie ) ? . 2. Ce atributii ar trebui sa am in cadrul cabinetului ? 3. Cum se procedeaza daca doresc sa renunt dupa o perioada la functia de administrator ?si dupa ce perioada se poate ? . Va multumesc f. mult
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 20:57, 27 Martie 2013
1. O.G. nr. 124/ 1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, la art. 15, prevede ca administratorul unei asemenea societati (sau cel putin o treime din numarul membrilor consiliului de administratie, daca este cazul) trebuie sa fie medic. Deci, trebuie sa fie absolvent al Facultatii de medicina. Atat si nimic mai mult.

2. Pentru o vedere de ansamblu a atributiilor administratorului cititi art. 70 – 73 din Legea nr. 31/1990.

3. Legea nu fixeaza, in mod expres, o durata (minima sau maxima) a mandatului administratorilor unei SRL. In principiu, in lipsa unor dispozitii contrare in actul constitutiv, ei vor putea fi numiti pentru o perioada nelimitata.
In ipoteza in care durata mandatului este nelimitata (conform actului constitutiv), iar dvs. doriti sa renuntati la mandat, va trebui sa anuntati (notificati) aceasta renuntare societatii (respectiv, asociatului unic, in cazul dvs) si sa pastrati insarcinarea un anumit termen (stabilit prin actul constitutiv, eventual), suficient pentru ca societatea sa numeasca un alt administrator. In caz contrar, societatea ar putea suferi daune si va avea dreptul la despagubiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Libera practica ContSters307991 ContSters307991 Buna ziua, va scriu pe acest forum in speranta ca ma veti ajuta in problemele cu care ma confrunt. Prima ar fi daca am terminat rezidentiatul si nu am promovat ... (vezi toată discuția)
Administrator Booksy Booksy Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)
Retragere administrator s.r.l. Emil P Emil P Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: un co-administrator, care este si co-asociat intr-un s.r.l., doreste sa renunte la functia ... (vezi toată discuția)