Sunt intr-un proces de custodie minor.Felul cum s-a judecat pana acum imi pune unele semne de indoiala asupra corectitudinii instantei.Avocata reclamantei 'isi face veacul ' pe la aceasta judecatorie,ca de altfel si tatal ei,si imi da impresia ca se cunoaste cu toti judecatorii si grefierii.Aceste practici sunt cunoscute si prin alte instante?
Din acest motiv as dori sa mut procesul in alta parte sau sa cer revocarea judecatorului.cum sa procedez?
Strămutarea pricinilor este posibila doar in situatii exceptionale:
1. atunci când una din părțile litigante are două rude sau afini magistrați sau asistenți judiciari la instanța unde se judecă pricina, situație în care strămutarea poate fi cerută doar de partea potrivnică și doar înainte de începerea oricăror dezbateri,
2. atunci când există motive de bănuiala legitimă (cel mai uzat caz de strămutare) sau
sau de siguranta publica.
Conform NCPC,stramutarea procesului poate fi ceruta si pentru motive de banuiala legitima.Banuiala se considera legitima daca exista o indoiala cu privire la impartialitatea judecatorilor din cauza circumstantelor procesului,calitatii partilor sau unor relatii conflictuale locale.
Recuzarea judecatorului o puteti invoca doar daca acesta se afla intr-o situatie de incompatibilitate,in cazurile strict si limitativ prevazute de art.41 si art.42 din Noul Cod de Proc.civila.
Din cele relatate,nu puteti invoca recuzarea, ci ati putea solicita doar stramutarea procesului, insa este necesar ca banuiala dvs. sa fie legitima.
Numai bine!
In alta ordine de idei:in acest proces sunt parat;daca voi pierde sau nu se va termina cu rezonabil - ceea ce se va si intampla - voi putea deschide actiune cu aproape aceleasi capete de acuzare impotriva reclamantei si la alta instanta?
Stramutare proces
kyrradan
Salut,
am si eu o problema !
am aflat de curand de ce pierd totdeauna procesele cu o anumita persoana: are cumnat pe presedintele instantei... Dar, ca sa ... (vezi toată discuția)