Buna ziua
Am o nelamurire : pe diploma mea de bacalaureat timbrul sec este destul de slab imprimat (pe fata se vede doar stema pe mijloc iar pe exterior incsriptia cu :inspectoratul scolar judeten........nu prea este vizibila ).Diploma fiind eliberata in anul 90 . Mentionez ca voi avea nevoie de diploma pentru obtinerea vizei la ambasada SUA unde din cele citite de mine am vazut ca se verifica foarte bine actele .
Intrebarea mea este cum sa procedez :
1. sa merg cu diploma(tradusa si legalizata la notar ) asa cum este . sau
2.sa merg la liceu si sa incerc scoaterea unui duplicat.
Mentionez ca timpul este destul de scurt (o luna )
Daca merg pe varianta nr 2 mai trebuie sa dau anunt la Monitorul Oficial dat fiind faptul ca diploma nu este pierduta iar duplicatul va fi eliberat mai usor si repede .
Multumesc
Nu vreau sa va descurajez, dar obtinerea unui duplicat al diplomei de bacalaureat pierdute este o intreaga epopee .Eu incerc de peste 8 luni sa obtin una.Mai bine duceti-va la Ministerul Invatamantului si incercati sa obtineti un duplicat sau o refacere a diplomei deteriorate, daca este posibil.Oricum, incepeti intai cu Ministerul, ei stiu cel mai bine cum trebuie procedat.
Parerea mea este sa nu mai pierdeti timpul cu duplicate care oricum se elibereaza in situatii speciale (pierdere, furt, etc) si sa mergeti cu diploma pe care o aveti, pentru ca este perfect valabila. oricum eliberarea unui duplicat dureaza din cate stiu eu destul de mult..
verificarile nu se fac neaparat asupra formei exterioare a diplomei cat asupra veridicitatii celor consemnate acolo. Nu aveti de ce sa va faceti griji pt un detaliu atat de mic.
subscriu la ce a ascris watkins....si sunt perfect de acord
si stai linistit ca ambasada SUA nu e chiar FBI:yes:.....
been there ..done that..B-)..
diploma e perfect valabila....
daca in caz nu e falsa nu ai de ce sa te temi.:))....
si sa stii ca nu verifica actele chiar asa riguros..:rolleyes:..
este doar o formalitate....
si sa nu-ti fie frica la interviu ca nu e cine stie ce...doar sa fii stapan pe tine:stunned: