avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... STUDIEREA DOSARULUI PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

STUDIEREA DOSARULUI PENAL

In ce moment partea vatamata poate sa consulte dosarul penal aflat la Parchet ?
Care este baza legala a solicitarii si a obligarii Parchetului de a pune la dispozitie dosarul penal spre studiu ?
Daca Parchetul refuza accesarea dosarului de catre partea vatamata, unde se poate adresa acesta ?
Multumiri
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:08, 25 Februarie 2009
Dosarul penal se afla la parchet dupa ce politia il inainteaza cu propunerea lor.Din acel moment ,aveti acces la dosarul cauzei.In caz contrar puteti depune plangere in acest sens la primul procuror al parchetului care solutioneaza dosarul.
andymaurul a scris:

Dosarul penal se afla la parchet dupa ce politia il inainteaza cu propunerea lor.Din acel moment ,aveti acces la dosarul cauzei.In caz contrar puteti depune plangere in acest sens la primul procuror al parchetului care solutioneaza dosarul.


Ca parte vatamata am fost la parchet. Paratii sunt 2 politisti. Dosarul a fost instrumentat de ofiteri de la judiciar din cadrul DGA la ordinul procurorului.
Dosarul se afla la Parchet. Procurorul de cay mi-a spus ca nu-mi poate da dosrul la studiu caci asa e procedura. Mi-a dat in schimb sa citesc Reyolutia prin care a dispus inceperea urmaririi penale impotriva politistilor incadrandu/i la art, 246, 289 si 291 cod penal.
Fiind vorba de politisti acestia au un regim special si din aceasta cauza nu mi s-a dat la studiu dosarul ?
***
Daca se va pune in miscare actiunea penala, cum ma pot apara eu ca petent impotriva unor acte de razbunare din partea politistilor, cel mai la indemana fiindu-le oprirea in trafic si inventarea de infractiuni si contraventii la regimul Codului Rutier ?
..............interesant, poate ne relatezi si noua speta ......................
Faceti cerere scrisa si inregistrata la parchet in acest sens adresata primului procuror.
Adresati cererea parchetului si cereti nr de inregistrare.
Treaba sta cam asa: daca invinuitul sau inculpatul nu are acces la dosar pt ca poate influienta aflarea adevarului si partea vatamata poate proceda in acelasi mod.
Mai departe va descurcati cum puteti.
De ce nu incercati sa va angajati un avocat care sa caute o rezolvare a problemei ?
Este mult loc de intors si singur nu cred ca o sa va descurcati in hatisul procedural.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politist fata de care s-a dispus inceperea urmaririi penale bukinst bukinst Cum se trateaza cayul unui politist /agent/ fata de care s/a dispus INCEPEREA URMARIRII PENALE pentru savarsirea infractiunilor prevazute si pedepsite de art. ... (vezi toată discuția)
Infractiune politist = amenda administrativa ? bukinst bukinst Un politist a fost reclamat pentru comiterea unor infractiuni. S-a dispus inceperea urmaririi penale si s-a stabilit ca a comis infractiunile prev si pedep. de ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa se aplica? Nina1 Nina1 Ce pedeapsa se aplica unei persoane pusa sub invinuire pentru infractiunile prevazute de art. 290 Cod penal , art. 26 raportat la art. 289 Cod penal, art. 291 ... (vezi toată discuția)