avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare sau intabulare prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare sau intabulare prin uzufruct?

Casa si partea cea mai mare din teren,este a mamei mele,dar exista 1,70 ari,care sunt a unui unchi decedat cu mostenitori.De fapt la iesirea mamei mele din indiviziune dupa moartea bunicii,cei 1,70 ari au ramas deoparte pe schita pe numele unchiului meu.Avem dovezi ca am cumparat terenul de la unchiul meu cat era in viata,dar nu sunt legalizate.As vrea sa stiu cum as putea face intabularea pe numele meu, pe casa si teren,daca eu folosesc casa si tot terenul din 1991?Daca se poate fara interventia verisorilor mei.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:43, 27 Martie 2013
S a dezbatut succesiunea dupa bunica si s a facut partaj?
S-a anulat pentru ca nu s-au inteles in ce priveste alt teren.Cei 1,70ari sunt rezultati dupa succesiunea lui bunicu ,care a fost facuta cand bunica era in viata.La casa si terenul de care este vorba,nu mai exista partea lui bunica.
Daca Actul de vanzare cumparare nu s a facut autentic trebuie sa mergeti in instanta sa obtineti o hotarare care sa Tina loc de act de vanzare cumparare si trebuie chemati mostenitorii unchiului.
Multumesc.O alta portita legala ,nu exista?
Nu. Trebuia sa faceti atunci in forma autentica contractul de vanzare cumparare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Panici Doinita Panici Doinita In anul 2006 tatăl si unchiul meu au făcut succesiunea dupa bunica mea.A fost împărțit doar pământul extravilan in mod egal. Casa părintească cu ... (vezi toată discuția)
Casa pe 2 terenuri decs decs Va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru urmatoarea situatie: bunicii au impartit terenul pe care se afla casa lor celor 2 copii. Fiecare dintre ei are o ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate ContSters193525 ContSters193525 buna ziua ma confrunt cu urmatoarea situatie: dupa moartea bunicilor din partea tatei parintii mei au cumparat casa de la fratii tatalui (3 la numar) ... (vezi toată discuția)