avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Retetar stabilit de lege pentru meniu restaurant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Retetar stabilit de lege pentru meniu restaurant

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca exista un minim de gramaj stabilit prin lege pentru carnea dintr-un meniu la un restaurant? Sau pentru portii in general?
Daca exista si stiti sa ma si indreptati catre un articol de lege, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dorina87 , utilizator 15:27, 8 Aprilie 2013
Nu ati specificat de partea carei baricade va aflati, client sau prestaror de servicii. Din cate stiu eu, exista o lege cu autorizarea produselor alimentare( vezi site-ul DSV, ei verifica aceste aspectele),dar pana la o lege, aveti retetarul propriu al restaurantului, care trebuie respectat. In meniu, daca se trece x grame de carne( sunt valori ale produsului neprelucrat) atat trebuie sa fie in farfurie, altfel se considera furt si oferta minicinoasa si se poate apela la protectia consumatorului.
Ma aflu in postura de prestator, multumesc pentru informatii, vreau sa fiu cat mai in regula.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Autorizatii / acte / avize necesare pentru deschiderea unui restaurant / fast-food - ghid complet - MariusDSV MariusDSV Ce urmeaza sa scriu nu o sa fie o intrebare pentru specialisiti ci mai degraba un ghid pentru cei care vor sa-si deschida o societate comerciala care o sa ... (vezi toată discuția)
La furtul unei înghețate surprinse de camera video , are putere ... victor1906 victor1906 La furtul unei înghețate surprinse de camera video , are putere de dovadă în instanță ? Fapta nu a fost dovedită pe loc. Vorbim despre dreptul la ... (vezi toată discuția)