avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insarcinata-Micsorare salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insarcinata-Micsorare salariu

Buna seara
Sunt insarcinata si angajatorul desfiinteaza postul in care ma aflu.Doreste sa ma pastreze, astfel incat nu ma trimite in somaj, oferindu-mi alt job.
Intrebarea este:are dreptul angajatorul sa-mi micsoreze salariul?
Daca da, am dreptul sa cer somaj sau sunt obligata sa accept propunerea de a ramane pe o alta functie si bani mai putini?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 28 Martie 2013
Modificarea c.i.m. se face numai cu acordul ambelor parti ... unilateral este posibil numai in conditiile prevazute de Codul Muncii ..
1. Pe perioada graviditatii nu va poate concedia din motive neimputabile dvs.

2. Dar daca postul este desfiintat va poate oferi un alt post in aceleasi conditii prevazute in contractul individual de munca (CIM) dar aceasta se face prin act aditional la CIM,act care trebuie semnat si de dvs.

3. - Daca desfiinteaza postul ocupat de dvs. iar dvs. nu sunteti de acord cu noul post ce vi se ofera atunci va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru aceasta trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii, adica sa va acorde preaviz si apoi sa va concedieze.
In cazul concedierii in baza art.65 C.mun. nu exista obligativitatea in sarcina angajatorului de a oferi un alt loc de munca .salariatului acre urmeaza a fi concediat ..

Concedierea pe durata cat o salariata este insarcinata este posibila numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului cr3eatza cr3eatza Buna ziua, Va rog mult dati`mi si mie un raspuns sigur...In prezent sunt in crestere copil pana pe data de 11 aprilie... de asemeni acum sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa/angajata insarcinata atalinna atalinna In situatia in care firma este in insolventa,iar angajatorul a luat in evidenta faptul ca sunt insarcinata in luna 4,poate sa ma concedieze?Daca da in ce ... (vezi toată discuția)
Intrebare Szegedi Szegedi Buna seara, sunt insarcinata in luna a 3-a iar firma la care lucrez de aproape 3 ani se muta in alt oras.Pot sa cer sa ma trimite in somaj? Daca sunt somera ... (vezi toată discuția)