avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza auto

In urma unui accident auto cu victime organele de ancheta cer efectuarea unei expertize auto , care este facuta in urma analizarii fotografiilor din dosar si a unor materiale bibliografice.Am solicitat o noua expertiza care sa fie facuta pe probe materiale ( respectiv roata depresurizata si caseta de directie ).Intrebarea mea este :
-trebuie sa se deplaseze expertul la locul unde se afla autoturismul pentru a efectua expertiza ?
-trebuie sa duc eu roata si caseta de directie la expert ?
-expertiza mai poate fi facuta de acelasi expert, care in cazul de fata ar trebui sa infirme o parte din ceea ce a afirmat in prima expertiza.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: m_dumi , utilizator 16:45, 28 Martie 2013
Expertul este cel in masura sa stabileasca locul, data si ora efecuarii expertizei. Expertul convoaca partile printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Parerea mea este ca expertiza (constatarea starii tehnice ale rotii si a casetei de directie sa se faca intr-un service auto.
Noua expertiza (contraexpertiza) se efectueaza de catre un alt expert judiciar auto. Conform legislatiei in vigoare Dvs., ca parte in cauza, aveti dreptul sa va angajati, pe cheltuiala proprie, un expert consilier care sa participe, alaturi de expertul numit de instanta, la efectuarea expertizei si sa-si exprime, daca este cazul, opinia separata printr-o anexa la raportul de expertiza intocmit de expertul numit de instanta sau printr-un raport de expertiza separat.
Numai bine va doresc.
multumesc pentru raspuns.
am omis sa spun ca eu solicitasem ca noua expertiza sa fie facuta la INEC, expertiza trebuia sa raspunda la mai multe puncte dar parchetul a aprobat doar doua ( roata si caseta de directie ).solicitarea de a duce doar roata la expertiza ( nu si caseta de directie ) am primit-o telefonic de la agentul de politie care se ocupa de dosar.
considerati ca este in regula sa raspund acestei cereri telefonice?
pentru domnul ciocan.
va multumesc pentru raspunsul pe care l-am primit dar nu apare pe aceasta pagina.
va dau cateva relatii despre expertizarea casetei de directie: expertiza la care am facut referire spune ca nu am intreprins nici o actiune pentru evitarea accidentului. eu am iesit cu autoturismul in decor in partea dreapta a drumului unde m-am lovit de un copac. probabil din cauza loviturii pe care am primit-o la cap nu imi amintesc fazele premergatoare accidentului. eu am cerut expertixarea casetei de directie, care este blocata pe viraj maxim stanga, ceea ce ma face sa trag concluzia ca am incercat sa evit ori producerea accidentului, ori este urmarea unor manevre efectuate pentru a evita ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu complicatii MiceaPet MiceaPet in luna Noiembrie am fost implicat intr-un accident rutier . Mergand pe banda a doua de circulatie am semnalizat intentia de a vira la stanga , fiind linie ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala exxelar exxelar Buna ziua, In urma cu aproximativ 9 luni am fost implicat intr-un accident rutier, am lovit un pieton care trecea neregulamentar strada. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)