Buna seara !
Am facut o plangere contraventionala , si la prima instanta am castigat , in sensul ca amenda s-a schimbat cu avertisment.
Institutia care a intocmit procesul verbal , a facut recurs, si a motivat ca nu este in sarcina ei sa faca dovada contraventiei : fiind suficient procesul verbal intocmit in absenta soferului , dupa cca 3 luni de la oprirea lui in trafic .Mai exact : soferul firmei este oprit in trafic ,unde sunt controlate toate actele , care sunt ok , prin urmare nu se face nicio remarca sau avertizare soferului decat "drum bun ".
Dupa cca 3 luni , primim procesul verbal prin posta , in care suntem sanctionati cu amenda 3000 lei ptr ca soferul nu era, in mom controlului , inregistrat in baza electronica a ARR. Lucru neadevarat .
Despre acest Sistem Electronic al ARR in care trebuie inregistrati soferii : se poate opera in el , numai dupa ce se achita o taxa si primesti un user si parola ; apoi ( lucru pe care nu l-am stiut de la inceput ) in momentul in care faci inregistrari daca nu ai listat exact in acea zi documentul , ulterior nu iti mai este de folos pentru ca apare cu alta data decat cea initiala cand s-a facut ,de fapt, inregistrarea soferului. Eu degeaba am listat acel document dupa 5 luni cand practic ma aflam in proces , ca data nu mai era relevanta .
Astfel , am solicitat ARR-ului , specificand unde imi este necesar , un document (intern) din care sa reiasa care era situatia soferului X in momentul controlului. ARR raspunde foarte evaziv , spunand ca DA , la data controlului in trafic , firma avea platita taxa si avea obtinut userul si parola si " deci putea face inregistrari in sistem " . Si atat . Nu raspunde exact pe numele soferului ptr care am solicitat informatia ...destul de ciudat. Am intrebat atunci telefonic , daca pot obtine din sistem, cumva , data la care am facut efectiv inregistrarea si atunci am aflat ca NU , sfatul lor : ca pe viitor, exact cand fac inregistrari , atunci trebuie sa si listez documentele .
Eu vreau sa intreb : daca am depus toate diligentele - solicitarea catre ARR a venit din initiativa mea , si nu a instantei ,apoi daca am aratat ca nu aveam motive, nici macar materiale - taxa era platita inainte de momentul controlului conform extras bancar , ca sa ma sustrag de la inregistrarea acestui angajat ,ba mai mult , la solicitarea instantei am prezentat contractul de munca ptr respectivul angajat , daca am facut toate astea CE MAI POT FACE ?
Pot insista si cere ca "partea adversa" sa aduca probe la dosar ptr a-si sustine acuzatia din procesul verbal de contraventie ???
Practic sunt vorbele agentului , puse pe cateva randuri , fara alte dovezi ( foto, insemnari pe diagrama soferului , etc ) impotriva mea ( si a actelor depuse de mine la dosar : raspunsul ARR , tabelul din care reiese ca soferul este inregistrat , contractul de munca a soferului , extrasul de banca din care reiese plata taxei ...)
Multumesc cu respect ,
Klara