avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plângere contravenþionalã respinsã, probe în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plângere contravenþionalã respinsã, probe în recurs

Buna seara !
Am facut o plangere contraventionala , si la prima instanta am castigat , in sensul ca amenda s-a schimbat cu avertisment.
Institutia care a intocmit procesul verbal , a facut recurs, si a motivat ca nu este in sarcina ei sa faca dovada contraventiei : fiind suficient procesul verbal intocmit in absenta soferului , dupa cca 3 luni de la oprirea lui in trafic .Mai exact : soferul firmei este oprit in trafic ,unde sunt controlate toate actele , care sunt ok , prin urmare nu se face nicio remarca sau avertizare soferului decat "drum bun ".
Dupa cca 3 luni , primim procesul verbal prin posta , in care suntem sanctionati cu amenda 3000 lei ptr ca soferul nu era, in mom controlului , inregistrat in baza electronica a ARR. Lucru neadevarat .
Despre acest Sistem Electronic al ARR in care trebuie inregistrati soferii : se poate opera in el , numai dupa ce se achita o taxa si primesti un user si parola ; apoi ( lucru pe care nu l-am stiut de la inceput ) in momentul in care faci inregistrari daca nu ai listat exact in acea zi documentul , ulterior nu iti mai este de folos pentru ca apare cu alta data decat cea initiala cand s-a facut ,de fapt, inregistrarea soferului. Eu degeaba am listat acel document dupa 5 luni cand practic ma aflam in proces , ca data nu mai era relevanta .
Astfel , am solicitat ARR-ului , specificand unde imi este necesar , un document (intern) din care sa reiasa care era situatia soferului X in momentul controlului. ARR raspunde foarte evaziv , spunand ca DA , la data controlului in trafic , firma avea platita taxa si avea obtinut userul si parola si " deci putea face inregistrari in sistem " . Si atat . Nu raspunde exact pe numele soferului ptr care am solicitat informatia ...destul de ciudat. Am intrebat atunci telefonic , daca pot obtine din sistem, cumva , data la care am facut efectiv inregistrarea si atunci am aflat ca NU , sfatul lor : ca pe viitor, exact cand fac inregistrari , atunci trebuie sa si listez documentele .
Eu vreau sa intreb : daca am depus toate diligentele - solicitarea catre ARR a venit din initiativa mea , si nu a instantei ,apoi daca am aratat ca nu aveam motive, nici macar materiale - taxa era platita inainte de momentul controlului conform extras bancar , ca sa ma sustrag de la inregistrarea acestui angajat ,ba mai mult , la solicitarea instantei am prezentat contractul de munca ptr respectivul angajat , daca am facut toate astea CE MAI POT FACE ?
Pot insista si cere ca "partea adversa" sa aduca probe la dosar ptr a-si sustine acuzatia din procesul verbal de contraventie ???
Practic sunt vorbele agentului , puse pe cateva randuri , fara alte dovezi ( foto, insemnari pe diagrama soferului , etc ) impotriva mea ( si a actelor depuse de mine la dosar : raspunsul ARR , tabelul din care reiese ca soferul este inregistrat , contractul de munca a soferului , extrasul de banca din care reiese plata taxei ...)
Multumesc cu respect ,
Klara

Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 23:12, 27 Martie 2013
Soluţia instanţei de fond este una justa, probabil ca nu se va schimba soluţia în recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine acuza nu trebuie sa-si sustina acuzatia si pe inscrisuri /acte ? Klara77 Klara77 Buna ziua ! In cazul unei plangeri contraventionale , ptr un procesul verbal intocmit si la baza caruia sta doar afirmatia agentului de control , este ... (vezi toată discuția)
Cererea de contestatie a pv trebuie timbrata? Andrei T Andrei T cererea de contestare a PV adesata instantei judecatoresti trebuie timbrata? precizez ca am primit amenda de la ARR si vreau sa o contest in instanta. Va ... (vezi toată discuția)
Este legală conectarea video-camerelor condominiului, prin internet, cu locuințele responsabililor? marioenergodna marioenergodna Bună ziua, Vă rugăm, avem nevoie de o părere legală din partea dumneavoastră privind securitatea supravegherii video. Asociația noastră de ... (vezi toată discuția)