avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Furnizor energie electrica - regularizarea la 3 ani si ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Furnizor energie electrica - regularizarea la 3 ani si factura aberanta

Buna ziua,

Din iulie 2011 locuiesc in chirie si am un consum foarte mic de energie electrica.
Plata medie, la 2 luni era de 70 lei. Pana in 23.01.2013, cand s-a facut regularizarea si m-am trezit cu o factura de 850 lei, ceea ce este aberant.

Le-am trimis o solicitare online, prin care ceream sa imi precizeze datele de regularizare pentru locuinta mea. Mi s-a raspuns 21-31 ianuarie si iulie.

Am verificat in contul MyEnel online, care exista din februarie 2011.
Nici nu locuiam in acest apartament in perioada aceea.
De atunci si pana acum nu a fost facuta nici o regularizare.
Si sunt convinsa ca povestea e mai veche.

Problemele mele sunt:
ENEL nu are obligatia sa faca regularizarile o data la 6 luni?
Ii pot reclama pentru asta?
Oricum le voi cere o situatie a regularizarilor din ultimii 3-4 ani,
cred ca au obligatia sa mi-o dea.

Vreau sa fac o reclamatie in acest sens si sa contest factura, pentru
ca nu am de gand sa platesc o suma nejustificata.

As dori sa primesc detalii pentru solutionarea problemei si eventuale
precizari legate de modul de formulare a contestatiei, reclamatiei
si locul unde trebuie depuse.

Multumesc mult.

Avand cont
Cel mai recent răspuns: rabina , utilizator 15:35, 4 Aprilie 2013
Va rog sa precizati daca locuinta are contor si daca intre indexul inscris pe factura de regularizare si acela afisat pe contor exista corespondenta. Si daca la intrarea in locuinta in 2011 ati stabilit care era indexul afisat de contor.
Buna ziua,

Locuinta are contor.
Nu a fost stabilit indexul la intrarea in locuinta in 2011.
Desigur, exista corespondenta, doar a fost trecut imediat dupa regularizare.
Problema este ca saltul fata de cele anterioare este total deplasat.

As dori sa stiu daca exista niste prevederi legale care privesc obligativitatea Enel de a face regularizarea in intervalul pe care si-l asuma.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O relatie facila si eleganta cu furnizorul de energie electrica - serviciul myenel elga50 elga50 [i]In aceasta sectiune ne putem ocupa si pentru a furniza utilizatorilor forumului care ne viziteaza sectiunea informatii privind serviciile pe care diferite ... (vezi toată discuția)
Apartament nelocuit, cum fac cu energia electrica? mir2006 mir2006 Buna ziua, va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: voi locui in strainatate pt cativa ani si nu doresc sa inchiriez apart. In acest caz, cum sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare contoar electrica ContSters161836 ContSters161836 Buna ziua Am o intrebare. Exista vreo lege in Romania care sa ma oblige sa schimb contoarul de curent din casa atata timp cat nu s-a facut nici o cerere in ... (vezi toată discuția)