avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Bon fiscal in loc de chitanta ?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Bon fiscal in loc de chitanta ?

Buna ziua,

Am inceput o afacere ,,shop online'' ,pana acum eram ferm convinsa ca persoanelor fizice care imi comanda marfa (din orasul meu sau din tara)este corect si legal sa le emit factura si CHITANTA.Eu personal cand am comandat prin internet anumite produse nici odata nu mi s-a emis BON FISCAL (a venit curierul mi-a predat produsul ,am platit ,am primit factura si chitanta,am semnat pentru primire).Va rog spuneti-mi cum este legal ?..............am nevoie si de casa de marcat pentru vanzari online ? Ce spune legea? Care este articolul?...............nu mai stiu ce sa cred......................................................................oare toti curierii gresesc?#-o

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 02:01, 31 Martie 2013
Nu aveti nevoie de casa de marcat.
Accesati site-ul valentinmanescu.ro -Legea comertului electronic si magazinele online.
In O.U.G. nr. 28 din 1999, actualizata, avem:

Art. 2. - Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):

[...]

k) comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda;

Ceea ce faceti este comert prin corespondenta si nu impune detinerea unei case de marcat fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)
Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru magazin online. ce documente fiscale sunt obligatorii? Mihai223 Mihai223 Pentru un magazin cu vanzare online si livrare prin curier trebuie casa de marcat fiscal si emitere de bon fiscal SAU e suficient si perfect legal emiterea de ... (vezi toată discuția)