avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie minor

Buna ziua,
Nu am fost casatorita cu tatal copiilor dar am decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru crestere si educare. Mentionez ca tatal copiilor nu se implica sub nicio forma la cresterea si educarea lor si nici financiar. Nu a platit niciodata pensie alimentara din 2005 si nici nu mai locuieste in Romania. Anul acesta ma voi casatori si muta in Austria, intrebarea mea este daca pot si cum pot trece copii minori pe numele viitorului sot dupa casatorie?

Va multumesc anticipat!
Legea romana nu va da aceasta posibilitate.
Lege exista, dar in cazul dvs e destul de greu sa reusiti.
Cati ani au copiii ?
Ati avea posibilitatea sa dati de tatallor sa fie de acord cu schimbarea numelui copiilor ?
Daca aceasta casnicie nu va reusi si veti reveni la numele anterior , veti mai schimba numele copiilor ?
Procedura si acte necesar , gasiti in link, trebuie sa aveti si motive temeinice pt a schimba numele copiilor, in interesul lor.
[ link extern ]
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns! Copii au 13 si respectiv 11 ani. Am posibilitatea sa dau de tatal lor dar nu cred ca va fi de accord. Daca aceasta casnicie va reusi sau nu, nu am de unde stii. Suntem impreuna de 5 ani si totul a fost foarte bine pana acum, iar pentru copii a fost mai mult decat un tata, deasemenea si copii il iubesc foarte mult.
In interesul copiilor este schimbarea numelui mai ales daca vom locui in Austria, acolo vor invata si creste, este cel mai bine pentru ei sa aiba si nume austriac. Oricum schimbarea numelui este doar o problema de durata. Copii doresc ca la majorat sa-si schimbe numele dupa tatal vitreg si odata cu primirea cetateniei, dar era de preferat sa fie imediat dupa casatorie pe numele lui.
Copilul care a implinit 14 ani, semneaza si el cererea , de aia v-am intrebat de varsta. Autoritatea tutelara ar putea trece peste acordul tatalui daca veti dovedi ca e interesul copiilor, apoi daca raspunsul cererii e negativ, puteti sa va adresati instantei.
De dragul argumentului.....cum ar putea fi in interesul copiilor sa le fie schimbat numele ori de cate ori mama se recasatoreste?

Alte discuții în legătură

Numele de familie al copilului Mihaela Zim Mihaela Zim Buna, ma numesc Mihaela,sunt cetatean roman si locuiesc de cca.4 ani in Austria. Am fost casatorita cu un cetatean austriac si in urma divortului am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare paternitate dupa 5 ani manga manga ce implica schimbarea paternitatii unui copil nascut in interiorul unei casnicii, dar cu tata biologic diferit? ambii barbati, impreuna cu mama sunt de acord ... (vezi toată discuția)
Cui trebe sa ma adresez cccp cccp Am o fetitza de 3 ani care imi poarta numele eu nu mai sunt cu mama ei si asi dorii sa stiu cui trebe sa ma adresez pentru schimbarea numelui Cu mama ei nu am ... (vezi toată discuția)