avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua.Acum 8 ani parintii mei au vandut un apartament si banii i-au dat la 2 dintre copii(suntem 4 frati) ca avans la mostenire , dar fara a face acte .Dar toti stim ca banii aceia sunt partea noastra de mostenire de la parinti .Fratele meu fiind casatorit si cu un copil avea nevoie de mai multi bani pt un apartament, deci au luat un credit bancar .Creditul a acoperit cam 40 % din valoarea apartamentul.Restul de bani au fost cei de la parintii mei.Acum un an cumnata mea a divortat. Dar acum ea pretinde jumate din apartament.Are dreptul la banii primiti de la parintii lui ?Legal cum se imparte apartamentul acela?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 12:28, 28 Martie 2013
Se pleaca de la prezumtia ca ambii soti au avut o contributie egala. Daca fratele doreste, sa ceara o cota mai mare si sa dovedeasca o contributie mai mare.
Deci ea are dreptul la banii primiti de el ca mostenire?Plus creditul inca mai exista . La partaj nu ar trebui sa fie asa : banii primiti ca mostenire dati inapoi (adica raman la fratelui meu), achitat creditul ,si restul de banii impartiti la doi?
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
Popa77, utilizator

Toate bunurile dobandite de catre soti in timpul casatoriei sunt
bunuri devalmase, chiar daca in actul de achizitionare este trecut doar unul dintre soti sau cumpararea s-a facut din veniturile unuia dintre soti si chiar daca bunul a fost dobandit in timp ce sotii erau despartiti in fapt.
Sunt exceptate bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire.

...Prin mostenire sau donatie......
Deci banii aceia care i-a primit fratele meu de la parinti ca si avans la mostenire ,ea nu are nici un drep la ei ?

Alte discuții în legătură

Părinții mei vor să treacă un apartament pe numele meu. cum ar fi mai bine: prin donație sau prin vânzare-cumpărare? Bogdan.Ro Bogdan.Ro Buna ziua, Parintii mei vor sa treaca un apartament pe numele meu, as vrea sa stiu cum ar fi mai bine prin donatie sau vanzare cumparare ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Donatie/dar manual dislexic dislexic buna ziua! am o problema legata de forma donatiilor... situatia e ceva de genul: mama isi ajuta fiul casatorit cu o suma de bani pentru a-si achizitiona o ... (vezi toată discuția)
Donator de bani pentru vanzare cumparare iliescuelena iliescuelena Buna ziua, parintii mei detin impreuna un apartament .vor sa faca act de vanzare cumparare catre mine si fratele meu , dar eu sunt casatorita astfel ca ei nu ... (vezi toată discuția)