avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Eliberare certificat atestare fiscala la unitate cu ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Eliberare certificat atestare fiscala la unitate cu datorii

Este corect ca la o societate cu datorii restante mari sa se elibereze certificat fiscal in vederea intabularii bunurilor respective? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: lenuta07 , utilizator 23:52, 1 Aprilie 2013
DA, insa in textul certificatului de atestare fiscala se indica valoarea datoriilor.
Da, dar i se vor trece aceste datorii. Cel putin asa s-a intamplat la mine. Desi nu mi se pare logic am inteles ca difera si de la un judet la altul....!
Stiam totusi ca undeva in codul fiscal scria: emiterea unui certificat fiscal cu datorii este nul. consider ca e mai corect sa achite datoriile si apoi sa le emitem certificatul. Insa nu vreau sa fac vreun abuz. Am cautat acel paragraf dar nu l-am gasit. Stiti ceva exact care m-ar putea ajuta?
multumesc!
In cazul contribuabililor care solicita pt succesiune, cadastru si subventie caldura se poate elibera certificatul fiscal cu datorii, trebuie decat mentionate debitele datorate.

Certificatul nul de drept, devine in cazul in care contribuabilul are datorii si solicita certificatul fiscal in vedearea instrainarii bunurilor detinute, iar paragraful este din OG. 92/2003, art. 113 Certificatul de atestare fiscală emis de autorităţile administraţiei publice locale,
- pct (4) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor și a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligațiilor fiscale de plată datorate autorității administrației publice locale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2), inclusiv sumele reprezentând amenzi existente în evidența organului fiscal. Pentru bunul care se înstrăinează, impozitul datorat este cel recalculat pentru a reflecta perioada din an în care impozitul se aplică persoanei care înstrăinează, potrivit Codului fiscal.
-pct (5) Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor alin. (4), sunt nule de drept.

La ce v-ati referit cand ati spus "consider ca e mai corect sa achite datoriile si apoi sa le emitem certificatul." Dvs, vorbiti din punct de vedere al contribuabilului sau al institutiei?

@Bianca, aplicarea Codului Fiscal nu difera de la un judet la altul, doar ca unii functionari nu isi fac treaba.



Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
gmancila, utilizator
cand m-am referit ca e mai corect sa achite datoriile si apoi sa le emitem certificatul, am vorbit din punctul de vedere au unitatii la care lucrez, in vederea recuperarii unor datorii vechi care nu vor sa le achite (mentionez ca nu sunt prescrise).In cazul instrainarii stiam acest lucru, dar la intabulare nu, deci se poate elibera cu datorii. nu prea e normal, dar asta e legea...,

multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
lenuta07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la primarie nutzzu nutzzu Buna ziua.Am vandut un auto,am cvc ,dar am si cateva datoirii catre bugetul local,altele decat impozitul pe masina respectiva,care este la zi. As putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept de proprietate tonibal tonibal rugaminte > sechestrul anaf asupra unei cladiri presupune instrainarea dreptului de proprietate asupra acelei cladiri ? (vezi toată discuția)
Certificate fiscale cosminia cosminia exista vreo lege prin care se interzice eliberarea de certificate fiscale cu debite? (vezi toată discuția)