avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2% impozit pe venit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2% impozit pe venit

Buna ziua,

Intrebarea mea este daca se pot directiona cei 2% impozit pe venit catre Asociatia de Proprietari, pentru ca asa s-ar mari contributia.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ralucaavocat , utilizator 14:34, 28 Martie 2013


Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.

Contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozit pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii.

In categoria entitatilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare desfasoara activitati nonprofit, iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la 2% Roman Istvan Roman Istvan O asociatie de nonprofit, care se ocupa cu copii orfan, se poate sa fie/este legal sa fie beneficiarul donatiei 2% din impozitul salariului? (vezi toată discuția)
Cum pot sa directionez 2% din impozit catre o asociatie de locatari. Mariandjy Mariandjy Buna ziua. As dori sa stiu ce trebuie sa fac ca sa directionez 2% din inpozit catre asociatia de locatari unde locuiesc,iar acei bani sa poata fi folositi ... (vezi toată discuția)
Declaratia 230 Adrieana Adrieana doresc ca destinatia a 2% din imp. pe salariu sa ajunga la un copil bolnav care trebuie operat in luna iunie 2010.Cum se procedeaza? Ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)