avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum pot sa directionez 2% din impozit catre o ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum pot sa directionez 2% din impozit catre o asociatie de locatari.

Buna ziua. As dori sa stiu ce trebuie sa fac ca sa directionez 2% din inpozit catre asociatia de locatari unde locuiesc,iar acei bani sa poata fi folositi numai pentru reparatii in cadrul asociatiei de locatari
Cel mai recent răspuns: Mariandjy , utilizator 08:57, 30 Noiembrie 2013
Buna ziua,

catre o asociatie de proprietari nu se poate.

Costi Boncu
Intre asociatie de locatari si asociatie de proprietari eu cred ca nu exista egalitate, si apoi cine restrictioneaza redirectionarea a cei 2 %, exista o lege care spune cui sa-i dai??
Dar nu este o forma legala ?
Blocul in care stau este din anul 1965 si necesita multe reparatii, mai ales pe conductele de caldura. Eu cred ca este o idie buna sa directionez banii catre asociatie.Mult putin se aduna.
Din codul fiscal, art. 57 alin(4) Contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul stabilit la alin. (3), pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii.

Din normele de aplicare a codului fiscal: 117^1. Contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul stabilit la alin. (3), pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii.
În categoria entităţilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociaţiile, fundaţiile, organizaţiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociaţiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariaţilor, în măsura în care, potrivit legilor proprii de organizare şi funcţionare desfăşoară activităţi nonprofit iar sumele primite din impozit să fie folosite în acest scop.

Alte discuții în legătură

2% impozit pe venit Anamariabo Anamariabo Buna ziua, Intrebarea mea este daca se pot directiona cei 2% impozit pe venit catre Asociatia de Proprietari, pentru ca asa s-ar mari ... (vezi toată discuția)
Directionare 2% vio3fan vio3fan Buna ziua! Vreau sa intreb daca părinţii pot directiona cei 2% catre institutia de invatamant la care invata copilul lor. Este scoala \\"o entitate nonprofit ... (vezi toată discuția)
Dreptul la 2% Roman Istvan Roman Istvan O asociatie de nonprofit, care se ocupa cu copii orfan, se poate sa fie/este legal sa fie beneficiarul donatiei 2% din impozitul salariului? (vezi toată discuția)