avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... speta administratia finantelor publice tulcea!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

speta administratia finantelor publice tulcea!

buna!
va prezint o speta care imi da ceva semne de intrebare privind procedura:
la data de 12.02.2009 AFP Tulcea a intocmit un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor pentru o fapta savarsita la data de 15.08.2008, ora 16.00, pe numele administratorului cu domiciliul in Slatina.
Stampila postei pe plic de la tulcea este 16.02.2009, la Slatina 18.02.2009.
Administratorul care a fost sanctionat nu mai are aceasta functie din 2003, insa alta este problema mea.
1. Contestatia se face la Judecatoria Tulcea (OG2/2001) sau la Judecatoria Slatina, domiciliul petentului?
2. Pot invoca dispozitiile art. 13 din Og2/2001 privind prescriptia de 6 luni de la data savarsirii faptei?
Acum o luna am facut o contestatie impotriva unui proces verbal de contraventie emis de Finante si am facut la judecatoria dimiciliului petentului, insa pe procesul verbal din prezenta speta, pe pagina 2 se mentioneaza faptul ca "plangerea se depune la organul din care face parte organul fiscal constatator".
Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 20:33, 24 Februarie 2009
corinabaluta a scris:

buna!
1. Contestatia se face la Judecatoria Tulcea (OG2/2001) sau la Judecatoria Slatina, domiciliul petentului?

Judecatoria Tulcea

2. Pot invoca dispozitiile art. 13 din Og2/2001 privind prescriptia de 6 luni de la data savarsirii faptei?

Cand a fost intacmit P.V. de cntraventie? Data? 15.08.2008 - 15.02.2009 sunt 6 luni........
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
ContSters42967, utilizator
Intrucat procesul verbal a fost incheiat in data de 12.02.2009...nu s-a prescris fapta. Deci este incheia pe ultima 100 de metri cum s-ar zice.
a fost intocmit la data de 12.02.2009, insa nu se tine cont de data cand a fost comunicat, adica 16.02.2009, data postei de la Tulcea?
Este obligatoriu sa va fie comunicat in 30 de zile de la incheierea acestuia. Cele 6 luni ale prescriptiei aplicarii sanctiunii se refera la termenul cuprins intre data constatarii faptei si data incheierii procesului verbal, si nu data cand acesta v-a fost comunicat.
corinabaluta a scris:

a fost intocmit la data de 12.02.2009, insa nu se tine cont de data cand a fost comunicat, adica 16.02.2009, data postei de la Tulcea?

De la data comunicarii incepe sa curga termenul pentru contestatie la instanta competenta.
Termenul de prescriptie de 6 luni incepe sa curga de la data savarsirii faptei. In speta, de la 15.08.2008.

Alte discuții în legătură

Prescriptie contraventie alx69 alx69 Buna ziua, care este termenul de prescriptie al unei contraventii. In concret, posibil sa fi parcat ilegal in data de 07 iunie, dar am primit procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia ... 1974daniel 1974daniel buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia locala prin care ma informeaza ca in data de 15.12.2020 am parcat neregulamentar si abia ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie, termene de prescriptie lucutza55 lucutza55 o amenda primita in ianuarie 2012 pentru o fapta petrecuta in iulie 2011 poate fi contestata pentru acest motiv? exista vreo specificatie in legislatie privind ... (vezi toată discuția)