avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescriptie contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescriptie contraventie

Buna ziua, care este termenul de prescriptie al unei contraventii. In concret, posibil sa fi parcat ilegal in data de 07 iunie, dar am primit procesul verbal de contraventie pe data de 30 oct (fiind completat in data de 24 octombrie)
Cunosc faptul ca alin. 1, art. 14, OUG 2/2001 prevede:
(1) Executarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancțiunii.
Intrebare: data aplicarii contraventiei este data la care a fost intocmit Procesul Verbal sau data faptei?
Merci
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2020
alx69, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:34, 2 Noiembrie 2020
Data aplicarii contraventiei. La sanctionarea contraventiilor legate de vigneta numai asa se procedeaza, constatarea se face dupa citeva luni.
OG2/2001
Articolul 13
(1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia ... 1974daniel 1974daniel buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia locala prin care ma informeaza ca in data de 15.12.2020 am parcat neregulamentar si abia ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie, termene de prescriptie lucutza55 lucutza55 o amenda primita in ianuarie 2012 pentru o fapta petrecuta in iulie 2011 poate fi contestata pentru acest motiv? exista vreo specificatie in legislatie privind ... (vezi toată discuția)