avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum afecteazã Legea nr. 37/2013 drepturile ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum afecteazã Legea nr. 37/2013 drepturile persoanelor deja pensionate?

Buna seara,
Am si eu o intrebare referitoare la modificarea legii nr. 263/2010.
Sora mea este incadrata cu handicap permanent accentuat (este surdo-muta din nastere si are semipareza pe partea dreapta - capacitatea de munca de 20%). Anul acesta face 29 de ani. I-a venit decizia de pensie de invaliditate in 26 Decembrie 2012. M-ar interesa cum ii afecteaza ei pensia aceasta modificare. Mentionez ca nu a muncit cu carte de munca, nu a angajat-o nimeni, a fost tinuta in proba cateva zile la cateva fabrici.
Cel mai recent răspuns: AnittaClaudia , utilizator 15:52, 31 Martie 2013
Prevederile Legii nr. 37/2013 nu se aplică surorii dvs. întrucât drepturile de pensie au fost deja stabilite. Legea civilă nu retroactivează, adică nu se aplică unor situaţii trecute (sau, cum plastic se spune în literatura de specialitate, "trecutul scapă legii civile noi").
Multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete de trimitere de la medicul de familie AnittaClaudia AnittaClaudia Buna ziua, Sora mea este incadrata cu handicap permanent accentuat (este surdo-muta din nastere si are semipareza pe partea dreapta - capacitatea de munca ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Pensionescu Pensionescu Buna ziua ! Va rog frumos sa ma lamuriti in legatura cu intocmirea dosarului de pensionare de invaliditate. Situatia este urmatoarea; Lucrez la o fabrica de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate andronescugeo andronescugeo Care este perioada minima de contributie (vechimea) in cazul acordarii pensiei de invaliditate (vezi toată discuția)