avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare calorifere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare calorifere

ma numesc CRISAN MIRCEA,sunt din arad, locuiesc intr-un apartament cu patru camere, de cca 3 luni am schimbat 3calorifere in camere, cele de fonta cu cele acuma la moda noi, din tabla(otel-aluminiu), ca si gabarit sunt cu putin mai mare decat cele vechi, dar sunt mi subtiri, e adevarat ca se simte caldura mai mare, nu avem aici la bloc repartitoare, am facut cerere la cet arad pt reinventarierea suprafetei radiante, am hartie pe noua suprafata, problema este ca am o mare diferenta de plata, nu stiu cum se calculeaza, deci nu-mi dau seama cum pot rezolva aceasta problema, in sensul ca daca stiam ca o sa platesc asa multa diferenta nu le schimbam!
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 00:38, 24 Februarie 2009
Domnule Crisan,
se pare ca ati patit si dumneavoastra conform vorbei romanesti; "da Doamne mintea romanului cea de pe urma" :rolleyes:
Din pacate nu puteti rezolva problema numai cu cei de la CET Arad, sau cum se numesc ei acolo.
chiar dvs ati afirmat ca "sunt mi subtiri, e adevarat ca se simte caldura mai mare"
asta se datoreaza puterii temice disipate mai mari decit cele din fonta. si poate chiar si a numarului sporit de elementi.
este ca si cum v-ati intreba de ce consuma mai mult o masina daewoo leganza fata de un daewoo matiz, desi ambele sint masini daewoo. diferenta o sa motorizarea. la fel si la calorifere. ;)
Cine va calculeaza caldura, cet-ul sau administratorul? Daca va calculeaza cet-ul, ei au acel (SET) suprafata echivalent termica pentru noile calorifere si raporteaza la vechiul set, probabil raportul este mare si daca nu aveti repartitoare pentru reglat temperatura in ap, asta e, platiti cat baga cet-ul in instalatie. Daca calculeaza adm, acesta ia in calcul suprafata utila a apartamentului cu patru camere plus procentul de la cet daca ia fost comunicat, intrebati adm.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numărare elemenți calorifere Lunawith Lunawith Buna ziua , as dori o lamurire cu privire la numararea elementilor caloriferelor din apartamente fara repartitoare pentru \" calcularea \" caldurii .Exista o ... (vezi toată discuția)
Administratie comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: administratorul de bloc mi-a atras atentia ca am caloriferul de la bucatarie foarte mare (in urma verificarii ... (vezi toată discuția)
Expertiza calorifere cretu ramona cretu ramona in ce conditii se poate face expertizarea caloriferelor din apartamente? la noi in bloc in cadrul adunarii generale s-a votat pentru solicitarea la CET a unei ... (vezi toată discuția)