avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... expertiza calorifere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

expertiza calorifere

in ce conditii se poate face expertizarea caloriferelor din apartamente? la noi in bloc in cadrul adunarii generale s-a votat pentru solicitarea la CET a unei expertize in fiecare apartament. si asta pentru ca exista apart. unde s-au montat calorifere in plus iar noi platim dupa suprafata utila, iar altii si-au marit suprafata locuibila. la doua saptamani dupa ce s-a votat pentru, s-a convocat o noua sedinta in care presedintele asociatiei, fiind unul din locatarii cu calorifere in plus, a tinut sa precizeze ca expertiza este extrem de scumpa, a cerut din nou votul locatarilor care au fost de acord sa se renunte la solicitare.
poate o singura persoana sa ceara expertizarea tuturor apartamentelor?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:06, 1 Februarie 2010
Puteti cere expertizarea tuturor ap.dar incercati sa dati raspunsul la doua intrebari:
1)Cine plateste?
2)Cum se face expertiza la apartamentele ai caror proprietari nu doresc acest lucru?
se poate ,impreuna cu presedintele si adm sa se numere elementii in fiecare apartament
In general sunt de aceialasi tip...
Experizarea apartamentelor in sensul dorit de Dv. inseamna stabilirea SET-ului (suprafata echivalent termica) a fiecarui apartament.

Daca nu sunteti contorizati, si se pare ca nu sunteti, impartirea caldurii se face in functie de suprafata utila a apartamentului, nu in functie de SET.

Pentru a face acest tip de impartire a caldurii trebuie intai sa identificati SET-ul fiecarui apartament si apoi sa aplicati formulele de calcul asemanatoare firmelor care fac calculul caldurii la blocurile contorizate in apartament.
Deci:
- stabilirea SET-ului fiecarui apartament
- soft de calcul specific calculului pe SET
Acestea costa bani ...si nu putini.

Aveti de ales intre doua variante pentru a schimba starea de lucruri actuala care va nemultmeste si anume sa va convingeti vecinii pentru:
- expertiza apartamentului si impartirea prin program de calcul specific - pe SET
- montarea de repartitoare (ocazie cu care se face si inventarul caloriferelor si stabilirea SET-ului in fiecare apartament). Aceasta varianta va costa montarea repartitoarelor si plata unui comision de calcul pentru lunile in care se face calculul caldurii si care este in jur de 0,5 euro (fara TVA).calorifer. In cazul acesta va puteti regla teperatura in apartamente si deci va puteti hotari singuri (mai mult sau mai putin) o plata mai mica la caldura.

Amandoua aceste variante va costa initial. Economia de costuri ulterioara amortizeaza mai mult sau mai putin costul initial al actiunii Dv.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
elga50, moderator
"Expertiza calorifere" suna cam pompos. Asa cum spunea @ proprietarul, o comisie formata in special din conducerea as. prop. ,1-2 proprietari din blocul unde s-a hotarat in AG "expertizarea" caloriferelor si un reprezentant CET (de la punctul termic), face o numarare a tuturor caloriferelor si, foarte important, nr. de elementi, nr. de coloane a acestuia, inaltimea acestora - in vederea determinarii tipului de calorifer - din toate spatiile care va intereseaza. Operatiunea in sine nu costa nimic, dar poate dura 1-2 ore - cu conditia ca toti proprietarii sa colaboreze. De mare folos, pentru determinarea tipului de calorifer folosit in blocul Dv. v-ar fi sa aveti la dispozitie un exemplar STAS 11984-2002 (biblioteca tehnica sau CET).
Bun, as. prop. are un exemplar al Contractului de furnizare a energiei termice. Acest contract are mai multe anexe, dar pe Dv. va intereseaza Anexa 5a, Fisa blocului din care culegeti date importante despre toate corpurile de incalzire din bloc, pe proprietari, camere, tipuri de calorifere, coloane, SET total.
Cereti ajutorul CET pentru ca si dansii sunt interesati in final ca situatia sa fie sub control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numărare elemenți calorifere Lunawith Lunawith Buna ziua , as dori o lamurire cu privire la numararea elementilor caloriferelor din apartamente fara repartitoare pentru \" calcularea \" caldurii .Exista o ... (vezi toată discuția)
Cota comuna la caldura simina_28 simina_28 Blocul nostru are repartetoare pe calorifere.Eu sunt singura pe scaracare si bagat CT.Cum se plateste cota comuna la caldura?Cat este aproximativ?Sunt din ... (vezi toată discuția)
Căldură pausal Georgi91 Georgi91 Bună ziua! Cum se calculează plata pentru căldură la un apartament ( pausal)? Admistratorul spune că în funcție de materialul din care este făcut ... (vezi toată discuția)