avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota comuna la caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota comuna la caldura

Blocul nostru are repartetoare pe calorifere.Eu sunt singura pe scaracare si bagat CT.Cum se plateste cota comuna la caldura?Cat este aproximativ?Sunt din Arad.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:30, 25 Septembrie 2013
Nu va putem spune cat este, ca valoare si nici ca procent.
In principiu, factura de caldura se imparte in conformitate cu consumul pe calorifere inmultit cu SET-ul fiecarui calorifer, cu consumul pe tevile verticale si coloanele din subsol, precum si cu corpurile de incalzit din spatiile comune inmultit cu SET-ul acestora.

Ce rezulta ca si cost pentru coloanele verticale si spatiile comune se repartizeaza pe cota-parte indiviza, dar este variabil de la luna la luna. Acest cost il suportati si dv. proportional cu cota-parte indiviza pe care o aveti.
Prin lege, firma care presteaza activitatea de repartizare a costurilor cu incalzirea prin repartitoare de costuri, impreuna cu as. prop. trebuie sa faca o inventariere completa a SET-urilor (suprafata echivalenta termic) pentru toata instalatia de incalzire din bloc si sa instaleze chiar dupa contorul de bransament, un repartitor identic cu cele folosite in locuinte pentru determinarea consumurilor de energie termica pe spatiile comune.
Avand in vedere cele aratate de dvs. pe fisa de calcul a firmei, fisa care este predata as. prop. in vederea repartizarii costurilor cu incalzirea pe lista de plata tuturor proprietarilor, vor figuta distinct si costurile pe suprafetele comune si pe tevile verticale, care impreuna cu costurile pe calorifere va da costul total al incalzirii. Dvs. vi se vor repartiza numai costurile cu incalzirea sup. comune si a tevilor verticale. Aceste costuri difera de la luna la luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca stau etajul 4, iar caldura e in sistem pausal am ceva reduceri? liv1u liv1u Am o problema si administratorul nu ma poate lamurii, v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamurii in urmatoarea problema: - am renuntat la repartitoare si ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza caldura la pausal? mihaelapohoata mihaelapohoata Buna seara, mai am o curiozitate legata de asociatia de proprietari. Cum se calculeaza conform legii in vigoare, caldura la pausal. Asociatia la care lucrez de ... (vezi toată discuția)