avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dator la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dator la banca

Daca o persoana a facut un imprumut bancar in 2008,o suma destul de mare,nu a platit nici o rata,ii vine acasa fel si fel de notificari,mentionez ca,nu e proprietar casa,nu are venit,pensie,nici alte bunuri.
Intrebare:In caz de deces(sau altceva),cine-i plateste datoria,rudele(copiii,sotul)?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 11:26, 29 Martie 2013
succesibilii care accepta succesiunea preiau si datoriile defunctului.
Nimeni. In cazul unui deces, sotul si copiii ( daca sunt majori ) sa dea o declaratie la notar ca renunta la mostenire.
Sf.Duh .Datoria este prescrisa.
Sa verifice pe portal.just daca s-a cerut incuviintarea executarii. Daca nu, datoria este prescrisa si, daca creditul a fost accesat cu toate actele in regula, nu mai are de ce sa isi faca probleme.
Daca nu a fost accelerata scadenta sunt prescrise doar ratele pentru care a trecut mai mult de 3 ani de la scadenta.
Nu cred ca s-a implinit prescriptia.

Alte discuții în legătură

Cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ? tazuu tazuu Am luat in 02.09.2008 o linie de credit cu card bussines atasat , pe o perioada de un an . Am platit-o in mare parte dar din diverse motive n-am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa? lari77 lari77 Buna ziua! Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat anna1234 anna1234 Buna ziua! Sotul meu a beneficiat de un credit bancar in anul 2007 (pe o perioada de 10 ani. Din cauza unor probleme financiare, din anul 2008 nu a mai avut ... (vezi toată discuția)