avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - cine plateste spitalizarea
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - cine plateste spitalizarea

Buna ziua,

soacra mea a avut un accident soldat cu vatamare corporala grava. A fost lovita de o masina, acum , deoarece dosarul intocmit de politie este inca la parchet, nu stim daca a fost sau nu pe trecerea de pietoni.
Intrebarea mea este, cine va suporta cheltuielile de spitalizare in conditiile in care se dovedeste ca a fost pe trecere sau daca nu a fost pe trecere?
Si inca ceva, politia se autosesizeaza, sau trebuie sa intocmim plangere penala impotriva conducatorului autoturismului?

Cu stima,

Ionut
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 15:19, 29 Martie 2013
Unitatea sanitara este obligata sa anunte politia,care intocmeste dosar de cercetare penala siin functie de nr zile spitalizare stabilite de med legal,trimite dosarul la judecatorie sau nu
(Procuratura).
In cadrul dosarului penal deschis de politie, soacra dumneavoastra trebuie sa se constituie in parte civila si sa ceara despagubiri. Despagubirile vor fi platite de firma de asigurari cu care soferul avea asigurarea obligatorie. Luati legatura cu un avocat .
Si in ceea ce priveste spitalizarea, cine plateste daca spitalul face factura dupa zilele de spitalizare?

Cu stima,
In acest caz spitalizarea este platita de vinavatul in producerea accidentului care raspunde in solidar cu firma de asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava din culpa si parasirea locului accidentului soso29 soso29 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamare corporala grava din culpa,acuma sunt invinuit si de parasirea locului accidentului.inca nu a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala grava din culpa ContSters285153 ContSters285153 verisoara mea a accidentat un pieton care a traversat neregulamentar, la 15 metri de trecerea de pietoni. Pietonul este in stare foarte grava, spitalizat cu ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare corporala eugen_costi eugen_costi Buna ziua. Am avut pe data de 09 03 09 un accident. Conduceam o motocicleta pe strada uverturii catre pasajul lujerului. Undeva la teatrul masca eu am ... (vezi toată discuția)