avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Formular de oferta
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Formular de oferta

Licitatie deschisa, cumparare / furnizare, criteriu de atribuire: pretul cel mai scazut.

In formularul de oferta, sunt evocate urmatoarele:
"Intelegem ca nu sunteti obligati sa acceptati oferta cu cel mai scazut pret sau orice alta oferta pe care o puteti primi"

Este o intrebare de principiu, si nu reusesc sa gasesc explicatia: de ce la o licitatie la care criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut, isi rezerva AC dreptul sa nu accepte oferta cu pretul cel mai scazut?

Soazig
Cel mai recent răspuns: soazig , utilizator 11:53, 29 Martie 2013
pt ca e posibil ca ofertantul cu pretul cel mai scazut sa nu indeplineasca criteriile de calificare su propunerea tehnic sa fie neconforma ori pretul ofertat sa nu fie sustenabil.
in cfm cu prevederile art.13 din HG 925/2006 Art. 13. - (1) În cazul în care criteriul utilizat este "preţul cel mai scăzut", astfel cum este prevăzut la art. 198 alin. (1) lit. b) din ordonanţa de urgenţă, stabilirea ofertei câştigătoare se realizează numai prin compararea preţurilor prezentate în cadrul ofertelor admisibile, fără să fie cuantificate alte elemente de natură tehnică sau alte avantaje care rezultă din modul de îndeplinire a contractului de către operatorii economici participanţi la procedura de atribuire.
(2) Oferta care este declarată câştigătoare în acest caz trebuie să îndeplinească specificaţiile tehnice minime considerate obligatorii, astfel cum au fost acestea stabilite în caietul de sarcini.

"Intelegem ca nu sunteti obligati sa acceptati oferta cu cel mai scazut pret sau orice alta oferta pe care o puteti primi"



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook, este o formulare standard in formularul de oferta al operatorului economic, dar raportat la prevederile legale in materie, criteriul ales trebuie respectat, in caz contrar la o contestatie ulterioara, CNSC analizand dosarul si stabileste daca au fost incalcate prevederile legale
In consecinta, daca ai pretul cel mai scazut si nu te califici si/sau oferta tehnica nu respecta in totalitate cerintele caietului de sarcini, AC nu te desemneaza castigator doar pe criteriul pretului cel mai scazut.

Este exact raspunsul pe care il cautam, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie procedurã Andreea_F Andreea_F Bună ziua! Vă solicit nişte sfaturi în legătură cu următoarea problemă: Firma unde lucrez a participat la o licitaţiei deschisă, pentru atribuirea ... (vezi toată discuția)
Decizie de anulare licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. O firma a participat la o licitatie - cerere de oferte si a avut cel mai scazut pret (criteriul de atribuire - pretul cel mai scazut). ... (vezi toată discuția)
Solicitare clarificari comunicare rezultat procedura ContSters229751 ContSters229751 Dupa comunicarea rezultatului procedurii poate furnizorul declarat necastigator sa solicite autoritatii contractante detaliile tehnice ale ofertei declarate ... (vezi toată discuția)