avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna,

Sunt administratorul unei societati si am si angajare facuta pe 2 ore/zi. Pe langa angajarea la firma mea mai sunt angajata si la o banca cu 8ore/zi. De saptamana viitoare intru in concediu de maternitate.
Cum se procedeaza cu concediul de maternitate si concediul pentru cresterea copilului? Trebuie inregistrat pe ambele firme?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:21, 29 Martie 2013
Da, pentru societatea dvs. aveti nevoie de copie certificata de medicul prescriptor (vedeti art.72 de mai jos). Pentru plata indemnizatiei se vor lua in calcul veniturile realizate pe 6 luni anterioare la firma dvs. La cealalta firma se va calcula cu media veniturilor realizate acolo.



Norma din 2006 pentru aplicarea OUG nr. 158/2005:
ART. 72
(1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Icleanu Icleanu buna ziua, doresc sa intru in concediu prenatal si vreau sa stiu ce beneficii am daca sunt administratorul unei firme, cum se calculeaza indemnizatia si daca ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate de la 2 locuri de munca InaBucur InaBucur Am contract de munca de 8 ore la o institutie si contract cu 2 ore la alta institutie. Cum trebuie procedat pentru a mi se lua in calcul si al doilea venit la ... (vezi toată discuția)
Plata cumul de functii; angajata in concediu de maternitate elena pop elena pop angajata la societatea cu functia de baza se afla in concediu de maternitate in luna aprilie.Pe alta societate este angajata prin cumul de functii.In luna ... (vezi toată discuția)