avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita- poprire pe pensie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita- poprire pe pensie

buna ziua,
din cauza imposibilitatii platii ratelor bancare mi s-a pus de catre una din banci ( eu avand mai multe credite pe numele meu) poprire de 1/3 din pensie iar alta banca mi-a blocat un cont cu un rest de bani.
Stiu ca daca sunt mai multe banci care ma executa, suma maxima este de 1/2 din pensie.
intrebarea mea este daca pot sa-mi deschid cont in care sa mi se livreze pensia ( acum o iau de la posta pe mandat) fara ca acesta sa fie blocat, pentru recuperarea datoriilor.
va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: caramela58 , utilizator 18:12, 29 Martie 2013
Ar fi mai bine pt dvs sa ramaneti ca si pana acum sa luati pensia prin mandat, nu in cont. Conturile se blocheaza, trebuie sa apelati la executor , acesta sa faca adresa la banca sa va deblocheze contul.. e complicat
In cazul popririi sumelor de bani din conturi bancare,pot face obiect al urmaririi silite prin poprire si incasarile viitoare cu respectarea limitelor prevazute de art.728 NCPC,in speta,daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume,urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar al debitorului.
Executarea silita va continua pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu,achitarea dobanzilor,penalitatilor si cheltuielilor de executare.Drept consecinta,executarea obligatiei pe care o aveti de indeplinit,o sa fie extinsa si asupra sumelor virate in noul cont pe care il veti deschide-evident,cu respectarea limitelor legale ale urmaririi veniturilor banesti.
Numai bine!
multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare conturi razvan22 razvan22 buna seara mama are o datorie in valoare de 2000 ron iar acum 6 luni a primit de la un executor judecatoresc poprire pe toate conturile de la toate bancile ea ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi bancare Remus47 Remus47 Am trei popriri . Una din cauza avalizarii unui BO ( si care mi-au fost trasi bani din conturile personale , dar care nu acopera suma) si este poprire pe ... (vezi toată discuția)
Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)