avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am o intrebare,daca un barbat are 2 casatorii..din prima are 3 copii iar din a doua unul...iar el a dat cu act de vanzare cumparare toata averea nepotului sau (nepot rezultat de la fiul din cea de-a doua casatorie)..ceilalti 3 copii din prima casatorie pot ataca in vreun fel acel act?..
Cel mai recent răspuns: constantin29 , utilizator 19:20, 29 Martie 2013
Orice persoana poate dispune de bunul sau cum doreste. Daca actul de vanzare cumparare s a facut cu vreo clauza , la decesul tatalui acesta poate fi prezumat ca donatie si supus reductiunii liberalitatilor excesive pt ca incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari, fiind si nepotul de fiu descendent ...
deci...sa vad daca am inteles bine...daca actul nu s-a facut cu clauze..copii din prima casatorie nu primesc nimic?
La deces ati putea demonstra printr o actiune in simulatie ca actul secret, cel real a fost o donatie si apoi sa cereti reductiunea liberalitatilor excesive. Insa atat timp cat traieste tatal dvs nu se poate face nimic ....
ok,multumesc mult! dupa deces vom demara actiunea..insa pana atunci sa ii dea Dumnezeu sanatate si ani cat mai multi...nu ii asteptam decesul,desi copiilor din prima casatorie le-a facut mult rau si el si ce-a de-a doua sotie a sa....doar ne-am informat inainte.multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil intre frati george_gg george_gg Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca intrebarea mea se mai repata, din ce am citit nu am gasit o speta la fel. Acum un an am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacata o donatie ? love_singh love_singh Poate fi atacata o donatie facuta de unchi catre un nepot in conditiile in care acesta mai are si alti frati? (vezi toată discuția)