avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Malpraxis medical - plangere respinsa, procedura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Malpraxis medical - plangere respinsa, procedura

La data 30.10.2008 fiul meu in varsta de un an si trei luni cade si se loveste la mana .Am mers la spitalul judetean sectia u.p.u si cum de garda era un ortoped adulti in urma consultatiei a spus sa merg cu copilul acasa ca nu are nimic la mana.In trei zile manuta sa umflat pentru care am mers din nou la Spitalul Judetean si fiind consultat de un ortoped pediatru sa stabilit ca are o fractura de 3 zile si oasele sau deplasat . A fost internat si sa practicat reducere ortopedica .Dupa o saptamana medicul a constatat ca gipsul are o mare mobilitate insa nu face investigatii suplimentare ci intareste gipsul cu o fasa . Rezultatul dupa trei saptamani antebratul era stramb. Am facut plangere la Colegiul medicilor din Judet, Colegiul medicilor din Romania. Raspunsul a fost ca medicii nu au incalcat nici o norma medicala si au procedat corect. Am actionat rezultatul in contencios administrativ insa instanta da acelasi raspuns ca si cele doua colegii. Am mers pana la nivel de Curte de apel cand sa respins actiunea . De ademenea am formulat doua plangeri penale sau efectuat cercetari pentru infractiunile de neglijenta in serviciu si vatamare corporala din culpa .Dupa patru ani parchetul emite o rezolutie de scoatere de sub urmarire penala pentru cei doi medici pe motiv ca lipseste latura subiectiva .Am facut plangere impotriva rezolutiei de s.u.p la prim procuror insa acesta a confirmat solutia. M-am adresat Judecatoriei si fara a tine cont de faptul ca nu au fost administrate toate probele si fiul meu a ramas cu o infirmitate functionala pe care nimeni nu a vrut sa la constate comisiile emitand numai pronosticuri de vindecare imi respinge plangerea ca neantemeiata acest aspect sa intamplat la data de 26.03.2013.Ce pot face in continuare fiindca cei doi medicii se fac vinovati pentru situatia in care se afla fiul meu, fapt confirmat de alti medici.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 16:40, 27 Noiembrie 2013
Mie imi pare malpraxis.
Insistati in procesul penal.
Ce actiuni m-ai pot introduce si la ce instanta daca judecatoria a respins plangerea impotriva rezolutiei de S.U.P .Definitiva.
In primul rand, nu orice greseala a unui medic constituie malpraxis. Daca medicul nu a constatat simptome care indicau o fractura, nu este vinovat de malpraxis. Lipsa unor indicatii ca tratamentul a esuat il scuteste pe celalalt medic de malpraxis. Malpraxisul este in general incalcarea cu buna-stiinta sau cu rea-vointa a normelor etice si a bunelor practici terapeutice. Daca toti medicii care s-au inselat vreodata asupra unui diagnostic sau tratament ar fi condamnati penal, nu ar mai exista medici in spitale, toti medicii s-ar afla in puscarie.
Este adevărat faptul că medicul are o obligaţie de diligenţă şi nu una de rezultat, adică el nu se obligă la un rezultat cert, ci la a depune orice efort , pricepere şi ştiinţă pentru ca pacientul pe care-l tratează să se facă bine. Însă nu pot fi de acord cu faptul că malpraxis este doar atunci când există intenţie sau rea credinţă. Daca ar fi aşa , am avea o infracţiune, a cărei încadrare juridică ar fi stabilită în funcţie de gravitatea rezultatului şi de alte criterii proprii în materie , respectiv vătămare corporală, vătămare corporală gravă, etc. Malpraxis există şi atunci când există culpă medicală , iar medicul poate fi tras la răspundere în acest caz, dacă nu penală, cel mai sigur materială . În speţa de faţă putem avea o culpă medicală , pentru că , deşi l-a consultat pe copil , medicul nu a putut constata existenţa fracturii , deşi cică este ortoped. Au mai fost cazuri şi, din păcate, părinţii nu au făcut nimic , pentru că se ştie că la noi totul este complicat. Dar în acest caz, există în registrul medicului numele copilului, data prezentării lui în unitatea medicală, motivul prezentării , rezultatul consemnat de medic .Aceste date , coroborate cu cele de la consultul unde s-a constatat fractura, pot face dovada culpei medicale .
ce m-ai pot face in acest moment,ce demersuri legale

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa-nelamurire danieln danieln buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in urma cu o luna, am pierdut controlul autoturismului din cauza unei gropi si am ... (vezi toată discuția)
Cercetarea defectuoasă făcută de poliție în cazul unui accident de circulație. Constantin Teodor Constantin Teodor Fiul meu a fost implicat într-un accident de circulație. Într-o curbă s-au acroșat două autoturisme. Au rezultat atât daune materiale cât și ... (vezi toată discuția)
Accident auto - pieton RAInB RAInB acum circa 3 ani, mama mea a lovit cu masina la 12.5 m dupa trecerea de pietoni, o persoana de etnie rroma(in varsta de 72 ani), a mers cu ea la spital, nu am ... (vezi toată discuția)