avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetarea defectuoasă făcută de poliție în cazul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetarea defectuoasă făcută de poliție în cazul unui accident de circulație.

Fiul meu a fost implicat într-un accident de circulație. Într-o curbă s-au acroșat două autoturisme. Au rezultat atât daune materiale cât și vătămări corporale ale celor implicați. Deși fiul meu avea piciorul fracturat, mâna fracturată și multiple contuzii, a fost ținut în stradă, în ploaie două ore și jumătate de către poliție să se facă măsurători. Martorul asistent care a asistat la aceste măsurători este prieten cu așa zisa victimă. Cum pot face plângere penală împotriva celor care mi-au ținut copilul rănit atât timp în stradă în ploaie. Abuz ? Neglijență în serviciu ? rele tratamente aplicate ? Vă rog mult un răspuns cât mai urgent.
Dreptul de a face plângere penala exista fiind garantat de lege.
Plângerea se face în scris.
Mulțumesc. Dacă accidentul s-a petrecut undeva în țară, plângerea penală unde se depune ? Aici la București sau la acolo unde s-a petrecut accidentul ?
In functie de imprejurarile concrete si de probele pe care le puteti administra puteti fomula plangere penala ptr.infractiunea de abuz in serviciu(art.297 NCP) sau neglijenta in serviciu(art.298 NCP) , nu se pune problema de rele tratamente aplicate minorului(art.197 NCP) deoarece se refera la minor si punerea in primejdie grava, prin masuri sau tra tamente de orice fel , a dezvoltarii fizice,intelectuale,sau morale a minorului, de catre parinti sau de orice persoana in grija careia se afla minorul.
Unde s-a petrecut accidentul trebuie depusa plangerea.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Care ar fi totuși încadrarea juridică pentru faptul că în loc să trimită rănitul la spital l-a ținut in ploaie 2 ore jumătate pentru a se face măsurători ?
danpopescu2011 a scris:

In functie de imprejurarile concrete si de probele pe care le puteti administra puteti fomula plangere penala ptr.infractiunea de abuz in serviciu(art.297 NCP) sau neglijenta in serviciu(art.298 NCP) , nu se pune problema de rele tratamente aplicate minorului(art.197 NCP) deoarece se refera la minor si punerea in primejdie grava, prin masuri sau tra tamente de orice fel , a dezvoltarii fizice,intelectuale,sau morale a minorului, de catre parinti sau de orice persoana in grija careia se afla minorul.

Alte discuții în legătură

Autorul accidentului si parte vatamata, sanctiuni ncpp simonik2011 simonik2011 Buna ziua, am avut accident (nu am adaptat viteza la conditiile de drum) eram singura in masina, politia mi-a facut dosar de cercetare penala, mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Malpraxis medical - plangere respinsa, procedura lau2013 lau2013 La data 30.10.2008 fiul meu in varsta de un an si trei luni cade si se loveste la mana .Am mers la spitalul judetean sectia u.p.u si cum de garda era un ... (vezi toată discuția)
Domiciliul la care se pune plangerea penala haiawata haiawata Plangerea penala se depune la Parchetul de la domiciliul partii vatamate sau la Parchetul de la domiciliul faptuitorului? Daca eu sunt din Cluj si am fost ... (vezi toată discuția)