avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara-tatal nu locuieste in tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara-tatal nu locuieste in tara

Buna ziua! As dori sa aflu ce pasi ar trebui sa urmez pentru a cere pensie
alimentara fetitei mele luand in considerare ca este trecuta pe
numele meu de familie. Tatal este de origine macedon dar situat in Italia
(unde are propria lui afacere-firma de constructii). De asemenea sunt curioasa cat ar beneficia copilul daca tatal are un venit destul de bunicel dar nu este fix (poate varia de la 5000 euro la 25-30 000 euro). Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns. Va multumesc! O
zi buna!
Cel mai recent răspuns: puiubianca , utilizator 22:46, 10 Aprilie 2013
Depuneti o cerere la judecatoria in circumscriptia caruia domiciliati cu copilul;
chemati in instanta pe tatal copilului;
solicitati instantei (sau solicitati dvs.!!!) dovezile privind veniturile tatalui;

Pensia de intretinere datorata este de 1/4 din venituri, daca acesta nu mai are in intretinere si alti copii din alte casatorii/relatii.
da. fiind casatorit mai are 3 copii din care doi sunt minori. in acest caz pensia fetei mele va fi mai mica? dar cum se poate calcula daca el nu are un venit fix?
Instanta de judecata se va raporta la salariul minim pe economia nationala din Italia.Plafonul maximal prevazut de Codul familiei este 16, 6% din acest venit , avand in vedere faptul ca este asigurata subzistenta alti doi copii.

Art. 530

Modalităţile de executare

(1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională.

(2) Dacă obligaţia de întreţinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani.

(3) Pensia de întreţinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreţinere. Dispoziţiile art. 529 alin. (2) şi (3) rămân aplicabile.

Succes.

Aveti idee cat ar fi acest salariu minim pe economie? Dar un test de paternitate intre ce sume variaza? As putea sa inaintez cererea de plata a pensiei alimentare chiar si fara un avocat?
buna seara!!tatal biologic al copilului meu este in portugalia,stiu satul dar nu stiu adresa exacta si nici locul de munca,desi stiu 100% ca lucreaza acolo.de doi ani de zile nu a platit pensia alimentara,si acum trei ani de zile a platit-o dupa ce i-am depus o plangere penala pt neplata,dar mentionez,ca a platit sora lui pt el....de data asta insa nu banii ma intereseaza atata de tare,cat ma intereseaza hartia prin care sotul meu poate sa il treaca pe micut pe numele lui,sa il adopte adica...am vorbit si si-a luat angajamentul sa imi dea aceasta hartie,pt ca el sustine ca nu vrea sa aive nicio legatura cu micutul,si chiar nu l-a cautat odata macar...ne minte insa de trei luni ca ne da hartia....in urma telefonului din aceatsa seara cu tatal lui,mi s-a spus ca daca mai fac o plangere penala,nu o sa mai primesc hartia,si ba mai mult,va plati dumnealui pt fiul lui,pt a evita vreo posibila arestare sau ceva de genu,a fiului acestuia,mai ales ca acesta mentionez de doi ani este in portugalia,si in momentul de fata este tot acolo...ce pot face pt al determina/obliga prin lege sa vina in tara???in cazul de fata pot cere drept sanctiune sa fie arestat pt neplata pensiei??? sunt mai mult decat disperata,cu atat mai mult,cu cat fiul meu intreaba de vreo doua saptamani de ce la gradi il striga dna educatoare cu un alt nume,nu cel pe care il purtam eu si sotul meu...va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare de doi ani consecutivi. puiubianca puiubianca am un baietel de 3ani jumate...de doi ani tatal lui nu i-a mai platit pensia alimentara.nu pt ca nu ar avea de unde,dar nu vrea.stiu ca el este la munca in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elenyta 7 elenyta 7 Fiul meu a implinit 18 ani cum poate sa beneficieze in continuare de pensie alimentara.? Ce trebuie sa faca si ce acte ii trebuiesc? Tatal lui mai are un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara camelian camelian Am divortat in 2010 copilul fiindu-mi incredintat mie. Tatal nu a cerut program de vizita. Ulterior a plecat din tara si acum lucreaza in Anglia.Copilu are 8 ... (vezi toată discuția)