avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea in Italia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea in Italia

:sorry:Buna ziua.Locuiesc in Italia de 4 ani.Fostul proprietar al casei unde locuiam(si lucram)impreuna cu sotia,ne-a denuntat ca nu voiam sa plecam,ca l-am amenintat si i-am cerut bani ca sa plecam de la el din casa(lucru neadevarat,infirmat de mai multe situatii).Avand in vedere evenimentele recente de aici,sunt foarte preocupat.
Mai intai,e asta locul(situl) potrivit?Ma puteti ajuta,va rog?
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 11:14, 25 Februarie 2009
In primul rand, va trebui sa ve informati unde este consulatul sau ambasada romana cea mai apropiata, datele de contact, programul, telefoane, etc. pentru ca, i caz de nevoie, sa apelati direct la institutiile statului roman.
In al doilea rand, daca lucrati legal si aveti incheiat contract de inchiriere cu proprietarii imobilului, acestia vor trebui sa il respecte, in caz contrar, putand apela si dv s. la autoritatile italiene.
Insa, nu in ultimul rand, avand in vedere evenimentele care se petrec acum acolo, pentru securitatea si linistea dvs. poate ar fi mai bine sa gasiti un alt loc unde sa locuiti, sa incercati sa aveti toate documentele legale la zi si sa fiti vigilent in primul rand dvs. Nici o lege din lume nu va poate tine de cald in vremurile cand se reactioneaza emotional si se uita ca fiecare individ trebuie judecat individual, dup[a faptele lui si nu dupa locul de unde vine.
cerberus79 a scris:

:sorry:Buna ziua.Locuiesc in Italia de 4 ani.Fostul proprietar al casei unde locuiam(si lucram)impreuna cu sotia,ne-a denuntat ca nu voiam sa plecam,ca l-am amenintat si i-am cerut bani ca sa plecam de la el din casa(lucru neadevarat,infirmat de mai multe situatii).Avand in vedere evenimentele recente de aici,sunt foarte preocupat.
Mai intai,e asta locul(situl) potrivit?Ma puteti ajuta,va rog?

Avem o problema intrucat nu cunoastem legea civila italiana.
Magarii se intampla multe in Italia de curand, dar legea civila in Italia e diferita de cea romana.

avocat Claudiu Lascoschi
Inteleg ca nu mai locuiti acolo ("fostul proprietar al casei...). E bine – mai ales daca va aflati intr-o localitate situata spre sudul Italiei (cu cat mai la sud, cu atat mai... rau pt straini).
V-a denuntat la care... institutie? Politie? Carabinieri? Instanta de judecata? Oricum, nu e foarte important dar, poate, ar trebui sa il acuzati, la randul dv, de calomnie – pt denunt calomnios, plangere mincinoasa etc.
Infractiunea de calomnie e prevazuta in codul penal italian la art. 368 – pedeapsa e de la 2 la 6 ani si se agraveaza "gradual” in functie de pedeapsa ce ar reveni persoanei care e acuzata de savarsirea unei infractiuni (daca ar fi comis-o cu adevarat) si va fi diminuata daca fapta respectiva e reglementata ca fiind contraventie.
Italienii reglementeaza calomnia ca infractiune pt a proteja nevinovatii de procese penale, de a-i proteja impotriva "stirbirii imaginii”.

Ceea ce am scris e... teoria. In fapt, am convingerea ca situatia dv ar putea fi complicata. Daca reusiti sa dovediti minciunile fostului proprietar acesta risca o pedeapsa. Ideal ar fi sa aveti martori cetateni italieni... Fostul proprietar ar putea aduce martori care sa... minta ca ati incercat sa il loviti (sau chiar l-ati bruscat).
Chiar daca nu ati avut un contract de inchiriere scris poate reusiti sa dovediti ca ati locuit acolo si ati platit chirie (proprietarul va fi in culpa fatza de "finantele” italiene, pt ca nu a platit impozit - daca il reclamati in acest sens). Tot ideal ar fi sa va intelegeti cu individul, sa isi retraga plangerea...
Nu pot decat sa va doresc succes; si sa intalniti oameni rationali.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
trope_doi, utilizator
Situatia e intr-adever mai complicata.Noi am plecat de acolo de un an,dar el si-a facut certificat medico legal cum ca l-am agresat,confirmat de "amica "sa,o romanca cu trei copii,casatorita in Romania,ce sta cu el.Cred ca la o adica i-ar putea sta martora LUI.Noi avem martori vecinii(italieni).Acum e pe rol(cred ) procesul impotriva noastra.Am nevoie de un avocat(aici in Italia) care sa ne tina la curent cum trebuie.Va multumesc.
Situatia e intr-adever mai complicata.Noi am plecat de acolo de un an,dar el si-a facut certificat medico legal cum ca l-am agresat,confirmat de "amica "sa,o romanca cu trei copii,casatorita in Romania,ce sta cu el.Cred ca la o adica i-ar putea sta martora LUI.Noi avem martori vecinii(italieni).Acum e pe rol(cred ) procesul impotriva noastra.Am nevoie de un avocat(aici in Italia) care sa ne tina la curent cum trebuie.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Invinuire mincinoasa cris_deo cris_deo Buna seara . Am fost anuntat astazi ca am o reclamatie la politie si trebuie sa merg sa dau o declaratie, dar fiind nerabdator sa vad cine mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt autoturism cristian_21 cristian_21 ma numesc cristian ,am 21 si as avea cateva raspunsuri daca se poate ,problema este urmatoarea: pe data de 15 septembrie am cerut cu imprumut pentru o ... (vezi toată discuția)