avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... sanctiuni contraventionale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

sanctiuni contraventionale

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire: in urma controalelor efectuate de ITM in 2012 a fost constatata in sarcina unei firma o fapta contraventionala ce a fost sanctionata cu avertisment. In urma unui control ulterior, in 2013, insp. ITM a constatat ca fapta respectiva nu a fost remediata si a aplicat o noua sanctine cu avertisment. Este posibil sa se aplice consecutiv 2 sanctiuni cu avertisment?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 30 Martie 2013
Buna ziua!
Faptul ca societatea a primit doua avertismente, respectiv primul avertisment pentru depistarea unor nereguli iar cel de-al doilea pentru neremedierea problemei respective in termenul dispus de inspectorii ITM, nu face decat sa duca la concluzia ca societatii i s-a mai acordat o sansa inainte de aplicarea unei sanctiuni cu amenda care, de cele mai multe ori este destul de consistenta.
Da, este posibil sa aplice o nou sanctiune cu avertsimentul , chiar daca aveau la indemna, potrivit Legii nr.108/1999, sanctionarea cu amenda a angajatorului respectiv ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un control de la itm si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). care se contesta? anna_cta anna_cta Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Sanctiune contraventionala- avertisment? Octavia Turbatu Octavia Turbatu Conform Codului Muncii, in urma unui control ITM, se poate aplica sanctine contraventionala : Avertisment? Articolul 260, prevede o serie de sanctiuni cu ... (vezi toată discuția)
Compensare co neefectuat corina.trandafir corina.trandafir O salariata care revine din cic anul acesta mai poate cere banii pe concediul neefectuat din anii 2007 si 2008. care este art care reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)