avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este infractiune?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este infractiune?

Buna seara. De ieri ma framanta o problema. Am avut adunare generala la asociatia de proprietari unde un unchi al meu detine un apartament (eu nu fac parte din acea asociatie). Deoarece este in etate, m-a imputernicit sa il reprezint. Mentionez ca am avut in trecutul apropiat cateva discutii in contradictoriu cu administratorul si presedintele asociatiei. La intrare in sala mi s-a refuzat accesul, chiar daca alte persoane avand imputerniciri au fost primite (s-a mentionat expres, cu martori, ca eu nu voi intra). Intrebarea este daca reprezinta fapta infractiune si daca da, cine trebuie sa faca plangerea, eu ca imputernicit sau unchiul ca prorietar? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alm0nd0 , utilizator 13:40, 31 Martie 2013
Interesant ar fi de cunoscut motivarea trecuta in procesul-verbal pentru care nu vi s-a permis participarea la Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari...
Daca erati inspirat ati fi chemat imediat organul de politie la fata locului...
Aspectele sesizate nu intrunesc elementele constitutive ale vreunei fapte prevazute si pedepsite de legea penala
Pentru Car3men
Nu au trecut nici un motiv, eu nefiind in sala. De altfel a fost cu scandal toata sedinta (eu am stat pe un hol afara si am auzit larma. Parte din vecinii unchiului ma cunosc si au confirmat identitatea, dar administratorul (care de altfel nici nu e proprietar in asociatie, a afirmata ca eu (mi-a pronuntat numele) nu voi intra in sala.
Pentru Mira55
Am chemat Politia locala, dar au motivat (si avand in vedere ce s-a auzit din sala inclin sa le dau dreptate) ca ei nu pot intra, fiind activitate privata, si nu ma pot introduce cu forta deoarece nu vor putea respecta ordinea publica.
Pentru Ynocentta
Am posibilitatea sa intreprind vre-o actiune legala?
Daca aveti imputernicire scrisa din partea unchiului dv. si martori care sa ateste ca:
- ati avut aceasta imputernicire;
- politia, fiind chemata, nu a vrut sa intervina,
....unchiul dv., ca proprietar, poate face plangere la politie pe doua motive:
- nu ati fost lasat sa va exercitati dreptul de vot pe mandatul pe care il aveati;
- lucratorii politiei nu au vrut sa vina la interventie, desi aveau obligatia prin sarcinile de serviciu s-o faca. Un cetatean ii chema la un incident, iar ei trebuia sa vina la locul faptei, sa faca cercetarea aia amarata pe care o fac ei si sa intocmeasca PV.

Deci faceti plangere, in numele unchiului dv. si semnata de el.

Mare lucru nu cred ca se va intampla, nu vreau sa va dezamagesc, la lehamitea cu care isi indeplinesc autoritatile atributiile de serviciu, dar macar puneti umarul sa miscati caruta asta nenorocita a nonactiunii celor care ar trebui sa vegheze la ordinea publica si privata - politie si comitet executiv al asociatiei.
Administratorul si-a depasit cu mult bucatica lui de teritoriu in asociatia de proprietari, nelasandu-va sa participati la AG
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp pot merge in instanta pentru a anula un proces verbal al adunarii generale extraordinare femysho femysho Am fost ales presedinte al unei asociatii de proprietari si din prima zi am fost supus unor intimidari verbale ,psihice si presiuni pentru a renunta si a-mi ... (vezi toată discuția)
Alegerea presedintelui ContSters303335 ContSters303335 Buna ziua, Am participat la o sedinta a asociatiei de proprietari unde pe ordinea de zi era demiterea presedintelui asociatiei si a administratorului, in ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - mosia proprie ? toma necredinciosul toma necredinciosul Intr-o Asociatie de proprietari mare (47 scari de bloc), mostenire de dinainte de 89, conducerea se comporta ca pe mosia proprie. Anul trecut (2013) in ... (vezi toată discuția)