avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asociat unic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asociat unic

ca si asociat unic pot sa imi exercit drepturile profesionale si fara carte de munca?
daca da pot sa lucrez si 12 ore pe zi?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 31 Martie 2013
Se poate asa ceva, numai daca este prevazut in actul constitutiv al societatii ... Sub aspect juridic, prin aport se înţelege obligaţia pe care şi-o asumă fiecare asociat de a aduce în societate un anumit bun, o valoare patrimonială. În limita aportului, asociatul devine debitor al societăţii cu toate consecinţele care decurg din această calitate.
In acest sens, aportul în industrie, constă în muncă sau activitatea pe care asociatul promite să o efectueze în societate, având în vedere competenţa şi calificarea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat-unic gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am o intrebare, un asociat-unic poate sa lucreze la firma, fara sa fie angajat? De la ITM au zis ca tebuie sa fie angajat cu contact de munca! Va ... (vezi toată discuția)
Srl 2 asociati: e obligatoriu ca repartitia partilor sociale sa se face in functie de aporturi? emvetu emvetu Buna ziua, Sunt pe cale sa creez un SRL in partenariat cu un asociat (tot un SRL) As avea o intrebarea in legatura cu aportul asociatilor si numarul de ... (vezi toată discuția)
Iesirea asociatului unic din societate DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua. Intrebarea mea poate parea chiar prea simpla, insa stiu ca pentru ce se tot intampla la registru....referentul te poate intoarce imediat cu dosarul, ... (vezi toată discuția)