avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme alegere presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme alegere presedinte asociatie

am si eu o intrebare: am facut o prima sedinta la asociatie pentru alegerea unui presedinte si administrator dar nu ne-am strans decat vreo 14 proprietari din cei vreo 100 si ceva din toti care ar fi trebuit sa fir prezenti.nefiind suficienti am reconvocat sedinta vinerea viitoare. problema care este ca majoritatea ma vror pe mine presedinte dar la noi in asociatie este o tiganca care este foarte "tare" in gura care isi scoate si baga fara nici o jena si ea este singura care a propus pe alta tot ca ea.acum toti cei cu care am vb si inante si dupa sedinta au zis ca nu vor veni vineri deoarece nu vor sa aiba de-a face cu ea, dar au fost de acord ca eu sa fac un tabel cu toti proprietarii si sa trec pe la fiecare sa-i pun sa semneze ca sunt de acord ca eu sa fiu presedinte si sa ma duc cu tabelul semnat de ei la urmatoarea sedinta ca de venit la sedinta ei nu vor veni, ca numai asa ei ma sustin pe mine.acum parerea mea este ca eu sa fac acest tabel din care sa reiese ca cei care semneaza nu vor fi prezenti la sedinta de vineri dar sunt de acord ca eu sa fiu presedinte si sa chem si viceprimarul _ el se ocupa de asociatiile de proprietari- sa ii arat tabel semnat pentru mine , fac proces verbal cu cei care vor veni la sedinta indiferent de numarul lor si ce propun si ei va fi trecut in procesul verbal cu propunerile lor si anexat tabelul cu semnaturi si eu asa voi deveni presedinte pentru ca cu tiganca nu vrea nimeni sa se certe.poate sa-mi spuna si mie cineva daca se poate?multumesc
Pai doamna, dv. vreti sa fiti sustinuta de niste lasi? Cum credeti ca veti face fata problemelor din asociatie daca nu veti fi sprijita fatis si "pe bune"?:training:
Fiti serioasa! Daca astia vor sa stea in casa si dv. sa va bateti cu rroma ea cu gura si dv. cu tabelul, ma tem ca o sa iesiti cam jumulita din lupta.

Lasati-o balta, daca asemenea proprietari aveti in bloc si lasati-i pe mana rromei....
Daca va imputernicesc pe dvs. sa-i reprezentati in cadrul adunarii generale, puteti vota si in locul lor si, astfel, puteti deveni presedinte.
Daca nu aveti sustinerea reala a proprietarilor este cam greu sa conduceti o asociatie, nu este o fericire la ceea ce va doriti sa faceti, munca este foarte multa si daca sunteti singura nu cred ca rezistati foarte mult. Probleme sunt foarte multe intr-o asociatie, restantieri, probleme cu apa calda si apa rece, de reparat acoperisul, de schimbat plasa subsolului, contracte cu furnizorii, carti de munca si mult, foarte multe altele si singura SIGUR nu reusiti, cei care vor sa va voteze ca presedinte sigur nu va sprijina si sa fie in comitet.
Iulian Manea a scris:

Daca va imputernicesc pe dvs. sa-i reprezentati in cadrul adunarii generale, puteti vota si in locul lor si, astfel, puteti deveni presedinte.

Reprezentarea prin imputernicire este valabila doar pentru prima convocare a adunarii generale.
In adunarea generala reconvocata (asa cum este cazul acum) adunarea generala se desfasoara cu cei prezenti, indiferent de numarul lor iar hotararile se iau de cei prezenti.

Inscrierea candidaturii sau propunerile se fac acolo in adunarea generala si nu prin tabele facute inainte de adunarea generala. Asa ca cine vrea poate candida. Chiar daca nu ajunge presedinte, poate fi ales ca membru in comitetul executiv ori ca cenzor, functii din care poate ajuta la buna gestionare a asociatiei.

Puteti invita (oficial) reprezentantii sectiei de politie de care apartineti, de la primarie. Daca oamenii vor afla, sigur vor veni la AG.
Romanica va fi repede linistita sau chiar data afara din sala...
Mult succes!

Alte discuții în legătură

De cate ori trebuie sa se organizeze adunarea generala a locatarilor ca sa se poata lua decizii legale ceapraga ceapraga Buna ziua, Avem din pacate o administratora, un cenzor , un presedinte si un comitet executiv care nu se ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut cand este ales un alt comitet executiv? Ariana15 Ariana15 Buna ziua, Asociatia de proprietari a fost infiintata cu comitetul 1. In urma Adunarii Generale s-a ales alt comitet, comitetul 2 (toti membrii au fost ... (vezi toată discuția)