avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce trebuie facut cand este ales un alt comitet ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce trebuie facut cand este ales un alt comitet executiv?

Buna ziua,

Asociatia de proprietari a fost infiintata cu comitetul 1. In urma Adunarii Generale s-a ales alt comitet, comitetul 2 (toti membrii au fost inlocuiti).
Ce trabuie facut in acest caz, a.i. totul sa fie legal? Trebuie depus ceva la judecatorie? Sau Comitetul 2 intra in drepturi pe baza procesului verbal?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:30, 20 August 2015
Comitetul al doilea, si toate cele care vor veni nu trebuie sa mai mearga la judecatorie. Ceea ce spuneti dumneavostra este valabil doar pentru ONG-uri. In cazul de fata legea nu impune asa ceva.

Tineti registrele in ordine si e suficient.
Multumesc.
Ce acte trebuie sa predea ex-Presedintele actualului ? Situatia este cam tensionata si dorim sa stim cu exactitate toti pasi care trebuie urmati.
Actele sunt la sediul asociatiei si nu la presedinte. Daca totusi sunt acte ale asociatiei la fostul presedinte acesta trebuie sa le predea noului presedinte iar acesta sa le lase mereu la asociatie ca sa nu mai fie cazul pe viitor sa cautati acte in alta parte. Presedintele sa predea stampila care, asa cum prevede legislatia, este la el.
Revin cu o intrebare:
Fostul Presedinte a convocat Adunare in data de astazi. Toti cei prezenti la sedinta de aseara in care s-a ales un nou comitet am luat decizia de a anula aceasta intalnire de azi. Dar ex-Presedintele sustine ca trebuie sa ne intalnim pentru ca a fost convocata.

Este necesara aceasta intalnire sau faptul ca toti cei prezenti au agreat ca nu se mai tine si faptul ca X nu mai este Presedinte o anuleaza de drept?

Multumesc
Citind primul mesaj am inteles ca ati avut o adunare generala in care s-a ales alta conducere a asociatiei, alti membri in comitet si alt presedinte. Acestia intra in functie din momentul alegerii in adunarea generala iar fostul nu mai poate convoca adunarea generala ca presedinte. Daca fostul presedinte vrea sa convoace o adunare generala o poate face ca oricare alt proprietar pe baza unui tabel cu semnatura a minim 20% dintre proprietari, cu anuntarea in termen legal a adunarii generalae, cu ordine de zi... Iar aceasta adunare generala poate lua hotarari daca participa la ea minim 50%+1 dintre proprietari. Altfel initiatorul trebuie sa incerce reconvocare adunarii generale.
Cand ati avut adunarea generala in care ati ales alt presedinte si cand a incercat fostul presedinte sa convoace o adunare generala? La ce interval de timp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces castigat. Vasy52 Vasy52 Buna ziua. Am cistigat un proces impotriva asociatiei de proprietari. Speta fiind anulare P.V. adunare generala din 2013, primul capat al cererii. Al doilea ... (vezi toată discuția)
Adunare generala nefinalizata tomasso tomasso La ad.generala reconvocata a fost ales dintre membri prezenti presedintele asociatiei dupa care nu s-a continuat procedura alegerii membrilor comitetului ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)