avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala nefinalizata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala nefinalizata

La ad.generala reconvocata a fost ales dintre membri prezenti presedintele asociatiei dupa care nu s-a continuat procedura alegerii membrilor comitetului executiv ,presedintele ales a consemnat preluarea stampilei de la fostul presedinte demisionar prezent si adunarea s-a incheiat.Doi membri prezenti( presedintele+1) dintre cei trei membri ai comitetului executiv au semnat acordul pentru alegerea presedintelui insa au declinat(verbal) a mai face parte din comitet.In aceste conditii presedintele ales isi poate exercita functia sau adunarea se anuleaza inrucat nu a fost ales comitetul executiv?
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 10:18, 9 Decembrie 2014
Am citit de mai multe ori cele de mai sus si nu sunt sigur ca am inteles exact.
Intrebare: care era scopul adunarii generale? Poate ca era doar alegerea presedintelui data fiind situatia ca fostul presedinte a demisionat?
Deduc ca era o adunare extraordinara ....
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Pe ordinea de zi a ad.generale ordinare reconvocate figurau alegerea presedintelui comitetului executiv , cenzor.
Dar de ce adunarea generala nu a ales membrii comitetului si comisia de cenzori?
Poate a hotarat sa ramana cei vechi si doar presedintele sa fie schimbat.
Noul presedinte sa convoace comitetul executiv in sedinta si cu aceasta ocazie va lamuriti daca membrii vechi (noi) mai sunt, vin, raspund... Daca nu, presedintele sa convoace alta adunare generala.
In ziua cand a avut loc adunarea la prima convocare presedintele si- a consemnat in registrul de p.v. demisia incepand cu ziua urmatoare si a reconvocat totodata adunarea .A semnat si a stampilat convocatoarele.A fost prezent la adunarea reconvocata dar nu a condus adunarea motivand ca nu mai are calitatea de presedinte ci un simplu membru.Cei prezenti au ales un presedinte asa cum am descris la inceputul topicului.De ce nu au continuat alegerea com. ex. poate de frica de raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea preºedintelui asoc de proprietari fãrã convocarea unei adunãri generale lavinia jalonschi lavinia jalonschi dacă preşedintele asociaţiei de proprietari este schimbat din această funcţie , fără să existe o adunare generală care să aibă pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)
Asociatie forma1 forma1 Buna ziua cind renunt sa mai fi Presedinte al Asociatie de propretar ce demersuri trebe sa faci ??Multumesc (vezi toată discuția)
Demisie presedinte Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna ziua! Din câte știu, un președinte de asociatie de proprietari care și-a prezentat demisia în fata comitetului devine președinte demisionar cu ... (vezi toată discuția)