avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pentru ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pentru ingrijire copil

Buna ziua
Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde la cateva intrebari
In luna iulie 2012 am intrat in concediu pentru ingrijirea copilului si am optat pentru perioada de doi ani.Desi in urma calculelor procentuale as fi putut obtine o indemnizatie mai mare(aprox.1500 lei), aceasta a fost plafonata la 1200 lei.
Va rog sa-mi spuneti daca plafonarea se face si pentru primul an de concediu sau daca au intervenit intre timp alte modificari ale legii care modifica plafonul.
As dori sa mai intreb daca tatal este obligat potrivit legii sa isi ia o luna pentru ingrijirea copilului, sotul meu avand salariul mult mai mare decat mine am pierde foarte mult.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:18, 31 Martie 2013
1. - Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani indemnizatia lunara este de cel mult 1200 lei.
- Aceasta indemnizatie se acorda pentru toata perioada de CCC.
- Daca ati fi optat pentru CCC pana la 1 an atunci indemnizatia era de cel mult 3400 lei.

2. - Tatal copilului trebuie sa beneficieze de cel putin o luna de zile de CCC.
- Daca nu o face atunci se reduce cu o luna de zile perioada de CCC luat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc in cazul nasterilor suprapuse melcsy melcsy Buna ziua. situatia in care persoana care se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza OUG nr. ... (vezi toată discuția)
Maximul indemnizatiei cic pentru tata in luna obligatorie este 1200 sau 3400lei? Gabria Gabria Mama copilului a optat pt CIC 2 ani. Tatal isi va lua in una din aceste luni concediu, mama reintorcandu-se la serviciu. [b]Indemnizatia tatalui pentru luna ... (vezi toată discuția)
Modificare plafon indemnizatie ptr. concediu crestere copil Hellene04 Hellene04 Intrebare: imi puteti spune daca intr-adevar s-a modificat de la 1 ianuarie 2016 legislatia referitoare la plafonul de indemnizatie acordat pe perioada ... (vezi toată discuția)