Buna ziua!
In urma cu ceva vreme un membru al asociatiei de proprietari a creat un website al blocului. Acolo au fost postate diverse fotografii, informatii despre localizarea blocului, unele date tehnice si referitoare la infiintarea asociatiei, precum si o serie de materiale legate de activitatea curenta (sedinte de comitet, convocator adunare generala, darea de seama, etc.).
De asemenea, a mai postat cateva stiri si linkuri de interes si in calitate de “oaspete” a facut un comentariu prin care ataca un subiect pe care el il considera ca pe o pata pe obrazul nostru.
Acest domn a fost membru in comitet circa un an (noiembrie 2011-octombrie 2012) si a demisionat fara ca sa precizeze vreun motiv.
In cadrul adunarii generale de luna aceasta, vicepresedintele a informat despre demisie si a cerut revocarea lui din functie propunand sa se supuna la vot revocarea, dar acest domn s-a opus si a tinut sa arate ca demisia pe care a depus-o este un act unilateral de vointa si are obiectii in ce priveste supunerea la vot a propunerii de revocare. O parte a salii i-a cerut sa ramana membru in comitet si a cerut sa se supuna la vot. Acest domn a refuzat din nou. In locul lui a fost aleasa alta persoana.
In aceste conditii se pune intrebarea daca domnul demisionat mai poate administra saitul blocului.
Domnul in cauza mai crease si un cont de email cu denumirea blocului de la care el impreuna cu administratorul detine userul si parola.
Cum putem sa-i interzicem folosirea adresei de email care repet poarta denumirea blocului si a saitului blocului?
O varianta este sa il determinati sa accepte realitatea ca adresa apartine entitatii juridice asociatia de proprietari
Daca amiabil nu se solutioneaza ,ramane varianta completarii adresei de email respectiv schimbarea acesteia,sau daca doriti mentinerea adresei,puteti solicita aceasta pe calea unei actiuni in instanta
Userul si parola pentru email le are si administratorul si cred ca acesta poate schimba parola.
Dar pentru saitul blocului le are numai el. Aici ar fi o problema pentru ca spune ca el este autor, si-a pierdut timp si a muncit pentru el.
Si are dreptate, asa cum are dreptate si in privinta demisiei.
Demisia este un act unilateral si nu trebuie sa intrebe pe nimeni daca este sau nu de acord cu demisia lui.
Site-ul, fiind o creatie proprie, si-l poate pastra, este proprietatea lui. Nu vad ce ar mai putea face cu el, dar in fine....interesul se va stinge cu timpul, nemaifiind activ. Agenda de adrese de email si-o poate pastra pana cand administratorul, cunoscand parola, o va schimba, astfel incat fostul presedinte sa nu mai aiba acces la corespondenta asociatiei.
Ma rog, membru in comitet. Nu asta e problema, ca ce a fost, ci faptul ca si-a dat demisia si nu mai era cazul de revocare cu tam-tam in AG.
Site-ul nu este proprietatea asociatiei, ci a lui, deci are dreptul sa scrie acolo ce vrea. Chestia e daca starneste interesul sau daca il crede cineva.
Puteti si dv. sa va faceti un site, dar ca sa fie proprietatea asociatiei trebuie sa-l inscrieti ca atare si sa si platiti o serie de cheltuieli, daca nu e simplu blog gratuit pe Google, de exemplu. Oricine poate sa-si faca un asemenea blog si sa zica ca este al asociatiei. Ideea e sa aiba si public.
Cum sa procedam?
kuriaky
La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)