avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Am inteles ca din martie 2013 s-au modificat conditiile de pensionare.V-as ruga sa-mi spuneti cand as putea depune dosarul ptr. PENSIE ANTICIPATA.Data nasterii 17.07.1959,vechime 31ani si 11luni(din care 10 ani conditii deosebite,adica gr.I,100%,in perioada 1978-1988)si1an somaj. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:23, 31 Martie 2013
Nu s-a modifiocat nimic.

Pensie anticipata,sau anticipata partiala la 56 de ani si 6 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 39 de ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este 31 de ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.
Penalizarea poate fi de 27%.

Daca aveti 10 ani de grupa I-a in procent de 100%
Mai aduc o perioada suplimetara la vechimea in munca de 5 ani(6 luni la 1 an).
Aduc o reducere cu 2 ani a varstei standard(61 de ani si 6 luni).
Limita de varsta la 59 de ani si 6 luni.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
Carp Mircea, utilizator
Daca limita de varsta este 59ani si 6luni,de ce nu pot iesi la :"anticipata partial" la 54ani si 6luni,ptr. ca se scad 5ani din limita de varsta?Va multumesc.
Varsta standard este de 61 de ani si 6 luni.
De aici se scad 2 ani pentru limita de varsta.
5 ani pentru pensie anticipata,sau anticpata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata? ioana_livia ioana_livia femeie nascuta in septembrie 1960, 10 ani grupa I si 10 ani grupa aII a , 7 ani lucrati in croitorie si 2 ani de somaj. la ce varsta poate iesi la pensie? ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata femei danielaburghelea danielaburghelea Buna ziua, am si eu o intrebare: mama mea este nascuta in 22 august 1958, are 26 de ani si 7 luni lucrati, 21 din acestia au fost in grupa 2 si pentru asta a ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare grupa 2 silvia99 silvia99 pentru un barbat nascut in 12.03.1954, cu 16 ani de grupa a 2-a si 36 ani vechime in munca, care este varsta de pensionare? multumesc! (vezi toată discuția)