avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... izolatia termica a unui bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

izolatia termica a unui bloc

Am un apartament de 3 camere la unul din capatele blocului. In total blocul are 8 scari. Partial locatarii unor scari si-au facut izolarea termica a blocului cu diferiti privati, pe cont propriu.
Intrebare: care este temeiul legal prin care pot solicita ca locatarii care domiciliaza in acelasi bloc cu mine, dar nu stau la capat de bloc sa contribuie in cota parte la izolarea capetelor de bloc? si in ce cota? Am invocat legea 230/2007
Mi-au ras in nas.
Pot sa-i oblig sa suporte in cota parte indiviza, si cum?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:47, 31 Martie 2013
Concret nu ati fost prea clara cu cazul dv., dar va pot spune ca, intr-adevar, fatada fiind proprietate comuna, cheltuiala cu lucrarile de reparatii, intretinere si modernizare a acesteia se repartizeaza proportional cu cota-parte indiviza.

Specific fatadei, proprietarii sunt tentati sa creada ca fatada se plateste la suprafata pe lungimea apartamentului lor, ceea ce nu este adevarat.

Daca va rad in nas, atunci va puteti adresa la primarie, Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari, sau va puteti adresa instantei impotriva asociatiei de proprietari.

HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007:
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Autoritatea locala permite executarea de interventii pentru eficientizare termica condominii,
prin executarea integrala parte comuna
interventiile partiale nu asigura interesul scontat,nu garanteaza recuperarea c/v reparatie si nu are garantie
Ca si @ynocentta, inteleg ca izolatia termica se face doar pentu apartamentul respectiv iar nu ca urmare a izolarii intregului condominiu in urma unei hotatri a adunarii generale.

Fiind o alegere personala, nu se poate pretinde celorlalti sa participe financiar. In plus, legea este de partea asociatiei daca aceasta cere inlaturarea izolatiei si repunerea fatadei in stadiul dinainte.
Corect!
Aveti de ales intre cateva variante:
- faceti si dumneavoastra lucrarea asa cum au facut-o ceilalti, fara proiect, fara autorizatii dar si fara a cere vreunui vecin sa contribuie asa cum nici vecinii nu v-au cerut dumneavoastra atunci cand au izolat partial
- solicitati asociatiei de proprietari sa faca demersurile pentru a realiza reabilitarea termica intregului bloc si-atunci toti proprietarii vor plati conform cotei indivize

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari-spatii comune iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare ... (vezi toată discuția)
Izolare termica a apartamentului geta5 geta5 Locuiesc pe scara A intr-un bloc cu 4 scari, scarile A si D au cite 10 apartamente (apartamente cu 3 si 4 camere) si scarile B si C au cite 20 apartamente ... (vezi toată discuția)
Izolatie bloc Turnus Turnus Buna ziua.Stau la parter si am izolat cu polistiren de 10 cm. si as dori sa stiu daca ma poate obliga asociatia de locatari sa platesc la izolarea blocului (vezi toată discuția)