avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! In ceea ce priveste divortul prin acord, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! In ceea ce priveste divortul prin acord, poate fi obtinut daca exista copii minori?

Intentionez sa divortez, sotul a fost de acord in cele din urma si, dupa cum m-am documentat pe internet,cea mai buna si mai rapida solutie ar fi divortul prin acord. Insa avem doi copii minori si nu stiu daca pot apela la aceasta formula. Pe unele forumuri am aflat ca as putea alege acest tip de divort,pe alte forumuri mi se spune ca nu pot alege acest tip de divort. Care este adevarul? Daca nu pot apela la aceasta formula,ce pot alege, fara sa implic martori, ancheta sociala si altele? Nu prea inteleg de altfel notiunea de martor. Ce ar trebui sa spuna,sa faca martorul respectiv? E dificil sa rup pe cineva de programul lui de lucru pentru a veni in instanta ca martor, plus ca nu stiu cum ar sti cineva ce se intampla in interiorul familiei mele. Prietenele mele stiu ce se intampla partial,pentru ca le-am povestit,dar ar fi subiective, zic eu,si nu cred ca ar fi corect fata de sotul meu. Sora mea a vazut si cateva scene intre mine si sotul meu,dar nici pe ea n-as vrea sa o implic, pentru ca ar fi subiectiva si ea si nu-mi place sa-mi spal rufele in public. Daca am cazut de acord cu sotul asupra tuturor detaliilor (nume,domiciliu, copii), pot evita martorii si ancheta sociala? Copiii vor ramane la mine. Deci,ce ma sfatuiti? Mi se pare din ce in ce mai dificila procedura si as alege separarea,dar sotul tine neaparat sa ii prezint o hotarare judecatoreasca pentru a parasi domiciliul, care este locuinta mea personala. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
In cadrul divortului prin acord la notar nu aveti nevoie de martor.
Multumesc. O sa apelez totusi la instanta pt ca ma costa mai putin. La notariat ar fi un pic prea mult pt posibilitatile mele financiare actuale.
LA mediator nu este nevoie de martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil prin notariat mihmag mihmag 1.In cazul unui divort cu copil minor/12 ani/ prin notariat ce acte sunt necesare ? Copilul mai trebuie audiat la judecatorie sau depinde de intelegerea ... (vezi toată discuția)
Divort Iuliuss Iuliuss As dori sa stiu care este cea mai simpla, rapida si putin costisitoare cale de divort, evitand instanta de judecata. Mentionez ca suntem casatoriti de 20, ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)