avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 2 condamnari cu suspendare - contopire sau nu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

2 condamnari cu suspendare - contopire sau nu

PRIMA : Solutie: Condamnă pe inculpat ( la: - 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea la data de 1. 11. 2009 a infracţiunii de „refuz al unei persoane care conduce pe drumurile publice un autovehicul, de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, prevăzută de art.87 alin.5 din O.U.G. nr.195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, - 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea la data de 3. 12. 2009 a infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia permisul de conducere i-a fost retras” prevăzută de art.86 alin. 2 din O.U.G. nr.195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, - 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea la data de 27. 06. 2010 a infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia permisul de conducere i-a fost retras” prevăzută de art.86 alin.2 din O.U.G. nr.195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. În baza art.33 lit.„a” - art.34 lit. „b” din codul penal, contopeşte pedepsele aplicate inculpatului prin prezenta sentinţă penală, iar acesta execută pedeapsa mai grea, aceea de 2 (doi) ani închisoare, ca pedeapsă rezultantă. În baza art. 71 alin.2 din codul penal, interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 lit.„a” teza II şi „b” din codul penal pe durata executării pedepsei rezultante de 2 (doi) ani închisoare aplicată acestuia prin prezenta sentinţă penală. În baza art.81 – art.82 din codul penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei rezultante de 2 (doi) ani închisoare, aplicată inculpatului prin prezenta sentinţă penală pe durata unui termen de încercare de 4 ani. În baza art.71 alin. 5 din codul penal, suspendă executarea pedepsei accesorii a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art.64 lit.„a” teza II şi „b” din codul penal aplicată inculpatului prin prezenta sentinţă penală. În baza art. 359 din codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 din codul penal a căror nerespectare atrage revocarea suspendării. Pronunţată în şedinţa publică din 3. 12. 2012.

A DOUA: Solutie: Condamnă inculpatul la o pedeapsă de 6 (şase) luni închisoare. În baza art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni, calculat conform art. 82 Cod penal. PRONUNTAT PE 29.03.2013.

Cea de a doua condamnare s-a dat pentru pentru săvârşirea la data de 10. 05. 2010 a infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia permisul de conducere i-a fost retras” prevăzută de art.86 alin. 2 din O.U.G. nr.195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dar s-a judecat separat in alt judet.

In situatia expusa care sunt urmatorii pasi pentru a sta linistit. Trebuie contopite?... si atunci exista riscul executarii?
Va rog tare mult sa ma lamuriti pentru ca am auzit tot felul de pareri ...cum ca as putea chiar executa 2 ani de inchisoare.
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
davya, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:37, 3 Aprilie 2013
Sfatul meu este sa nu taceti nimic pana nu vorbiti cu un avocat.
Aveti sanse sa ramaneti liber insa daca la contopire se aplica spor de pedeapsa lucrurile se pot incurca.
Daca nu se aplica spor va fi OK zic eu.
M-am consultat cu 2 avocati si amandoi mi-au spus sa las lucrurile asa si sa stau linistit....dar pot curge in paralel 2 pedepse cu suspendare...nu ma pot trezi ca se autosesizeaza careva si va iesi mai urat?
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
davya, utilizator
Daca doi avocati v-au spus asa e posibil sa aiba dreptate.
Depinde de mai multe aspecte si presupun ca ati discutat cu ei toate detaliile.

Si parchetul poate deschide proces.
Sa aveti avocati disponibili in caz de proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare pedeapsa codeck codeck Buna ziua! Cand se prescrie executarea pedepsei in urmatoarea speta, daca sentinta a fost data pe 1 iunie 2011, pe vechiul cod penal? Motivarea instantei pe ... (vezi toată discuția)
Permis anulat sergiuconstantin sergiuconstantin buna ziua,intrebarea mea este...dupa cat timp pot da examen de redobandire a permisul de conducere,in acest caz...( În temeiul art. 33 lit. a) şi lit.) b din ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca ... cum se procedeaza in cazul meu ? gutti gutti Buna seara .. mai jos am pus hotararea judecatoreasca .. am achitat cheltuieli de judecata nu am mai facut nici o nefacuta in acest timp ... intrebarea mea ... (vezi toată discuția)