avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Creare cont asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Creare cont asociatie

Buna ziua,
Asociatia are deschis un cont curetnt in care primeam chiria pt antene acest cont a fost blocat si retrase sume pe care asociatia le avea de achitat catre socetatea de termoficare,acestea au fost retrase in baza unui titlu executoriu.
Itrebarea e putem deschide alt cont pentru reparatii in care sa ne vina acesti bani fara a mai putea fi retrasi.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:30, 1 Aprilie 2013
Pai nu sunt sigura daca nu sunteti urmariti pe CIF si atunci, oriunde ati deschide cont, vi s-ar bloca conturile, oricate v-ati face.
Mai asteptati raspunsuri si de la alti utilizatori.
Si ce e rau in a pleca respectivele sume catre un furnizor catre care aveti o datorie certa?
Daca suntet urmariti pe CIF nici nu veti reusi sa deschideti alte conturi indiferent ce banca alegeti. Poate doar in vreun paradis fiscal sa va accepte ...

Oricum, presupunand ca nu sunteti urmariti pe CIF si reusiti sa deschideti alt cont (la alta banca obligatoriu) tot se afla si va aflati in mai mare incurcatura. Il vor bloca si pe acela si pot sa va acuze de sustragere de la executare cu urmarile legale aferente
Si daca deschide un cont pe persoana fizica ?
Nu este legal sa deschida cont pe persoana fizica,facturile de la furnizori vin catre asociatie nu catre cutare persoana fizica.
De fapt contul nu este blocat ci functioneaza si oricine poate sa introduca bani in acesta dar iesirile (platile) se fac numai catre executor.
Sigur ca nu "e rau in a pleca respectivele sume catre un furnizor" asa cum se spune mai sus dar poate ca asociatia are alte prioritati, poate mai are vreo cale de atac...
Asa ca bine ar fi ca orice suma sa fie incasata de asociatie doar prin casierie si de acolo sa se faca platile in ordinea urgentelor, sa se mai amane ce se poate amana, sa se faca plati si catre cel ce executa acum contul bancar...
Deschiderea unui cont la alta banca de catre asociatie nu este o solutie pentru ca imediat ar fi si acesta executat.
Iar deschiderea unui alt cont pe numele asociatiei sau a unui membru al asociatiei (o solutie deloc legala), nu-i vad rostul chiar daca nu s-ar interesa nimeni de acest cont. Si iata de ce nu-i vad rostul.
Din moment ce asociatia are datorii, restante catre furnizori, contul executat de un furnizor..., cred ca nu are bani, nu-si poate acoperi aceste debite si-atunci ma intreb ce ar baga in acele conturi pe care vrea sa le deschida la banci? In cont la banca se baga banii care nu sunt strict necesari achitarii costurilor si cheltuielilor curente si nu gaurile din averea asociatiei.
Puteti sa incasati bani pentru reparatii in casierie, sa incheiati contract cu firma ce executa reparatiile, sa dati avans pentru cumpararea materialelor, sa se execute reparatia in cateva zile si sa o achitati daca tot aveti bani in casierie. Plafonul casei nu este limitat.

Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar deschis de persoana fizica pentru asociatie ndb ndb Buna ziua tuturor, Asociatia de proprietari despre care vorbesc a facut parte dintr-o asociatie de locatari compusa din 3 scari, la data infiintarii primei ... (vezi toată discuția)
O asociatie de proprietari are conturile blocate. isi deschide ... romanul11 romanul11 O asociatie de proprietari are conturile blocate. Isi deschide un cont revolut (nu se stie pe ce nume), apoi solicita plata in acest cont. Se stie aceste ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii Silentios1 Silentios1 Buna ziua, Am si eu o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii. La asociatia la care sunt se retine o anumita suma reprezentand un fond de rulment si un ... (vezi toată discuția)