avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dobanda variabila calculata gresit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dobanda variabila calculata gresit

Buna ziua!

Am o problema, legata de un credit ipotecar, mai pe larg timp de 1 an am avut o dobanda fixa, apoi de luna aceasta am trecut pe dobanda variabila mai exact EURIBOR la 6 luni + procentul bancii. Contractul a fost incheiat cu EURIBOR la 6 luni + 4% p.a. Surpriza am constatat-o cand mi-am aruncat ochii pe avizul de incasare eliberat de banca dupa plata ratei lunare unde scria dobanda este 7.47% p.a in loc de 6.971(EURIBOR la 6 luni este 2.971 + 4% p.a). Am sunat la sucursala sa ma lamureasca asupra dobanzii si aflu cu stupoare ca in calculatorul lor sunt bagat cu EURIBOR la 6 luni + 4.5%, desi in contract scrie mare negru pe alb ca dobanda variabila este EURIBOR la 6 luni + 4% p.a.
De aproximati 7 zile tot dau telefoane si mail-uri si nimeni nu se deranjeaza sa-mi dea un raspuns la sesizarea mea.
Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez pentru a le face reclamatie la OPC si daca nici asa nu se rezolva problema sa-i actionez in instanta. Mentionez ca acest procent de 0.5% pe luna la suma pe care am luat-o de la ei reprezinta aproximativ 33 de euro pe luna pe o perioada de 30 de ani, in conditiile in care nu am fost notificat in nici un fel ca s-ar fi modificat in vreun fel sau altul marja bancii.
In contract este mentionat foarte subtil ca daca vreo neregula nu este semnalata in termen de 10 zile aceasta neregula ramane ca atare, si prin urmare sunt bun de plata.

Va rog sa-mi oferiti un sfat, deoarece sunt convins ca este o eroare interna de-a lor(un angajat a creat aceasta eroare) si incearca sa traga de timp tocmai in ideea ca vor trece cele 10 zile si astfel nu voi mai putea sa-i trag la raspundere. Ei sustin ca au luat la cunostinta de aceasta neregula dar totusi nu se deranjeaza sa-mi ofere un raspuns si in plus totul a fost facut verbal sau prin mail. Trebuie sa le fac reclamatie scrisa lor si apoi sa le fac reclamatie la OPC in baza acestei reclamatii scrise?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nick20_2005 , utilizator 13:47, 24 Februarie 2009
procedura telefoanelor e buna atata timp cat puteti avea rezultate; din pacate, din cele relatate, se pare ca nimeni nu vrea sa va lamureasca astfel incat ar fi bine sa notificati banca, in scris, sa pastrati o copie dupa cererea dvs. si un nr. de inregistrare, ulterior anuntand cazul dvs. si la OPC , desigur, tot in scris.
Impreuna, veti vedea daca e cazul ca OPC sa promoveze o actiune in instanta, alaturi de dvs, pentru a rememdia situatia modului de calcul al dobanzii.
Am sa va urmez sfatul si am sa notific banca in scris sa nu mai aiba motive sa evite sa dea explicatiile cuvenite!
Va multumesc pentru raspuns! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda marita abuziv (?) relu69 relu69 Sunt administratorul unei societati comerciale care a contractat un credit ipotecar pentru a achizitiona un imobil in valoare de 140.000 EUR. In contract e ... (vezi toată discuția)
La decizia creditorului , dobanda nu scade chiar daca euribor la 6 luni a scazut jojogirl jojogirl Buna ziua , In contractul meu de credit la art.4 - Dobanda - este stipulata o clauza in care se mentiona ca \"la decizia creditorului , rata dobanzii va fi ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, Am nevoie de ajutor,deoarece mai sunt vreo doua zile pana la data limita si nu vreau sa le dau satisfactie celor de la Alpha,semnand actul ... (vezi toată discuția)