buna ziua! sunt navigator fluvial din galati, angajat al unei firme din raza de competenta a itm mehedinti, nu am mai primit salariile pe lunile ianuarie,februarie,martie a.c. si nici indemnizatiile de strainatate +alocatii hrana restante din anul precedent; doresc sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a recupera contravaloarea muncii prestate si ce acte imi sunt necesare de la nava avind in vedere specificul activitatii;mentionez ca inca nu am demisionat din firma iar firma lucreaza in continuare si are conturile blocate din cauza neplatii unor datorii. va mutumesc!
Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta... alte modalitati nu prea mai aveti , decat sa va plateasca drepturile salariale restante angajatorul.
ITM-ul nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante ... singura autoritate in stat care il poate obliga este instanta de judecata (Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu sau locul de munca , actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.).
multumesc pentru sfat, astept precizari vis-a-vis de acte necesare: contract individual de munca(original,copie)? copie dupa jurnalul de bord al navei din care sa reiasa prezenta la nava?
Lichidare dupa preaviz
dragdel
cum se calculeaza lichidarea? am fost in preaviz 20 zile, de pe 15 oct a.c. pana pe 11nov a.c., dar fostul patron a vrut sa lucrez doar pana pe 2 nov inclusiv, ... (vezi toată discuția)