avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Venituri din activitati online - persoana fizica
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Venituri din activitati online - persoana fizica

Buna ziua,

O persoana a realizat venituri din activitati online, in cursul anului 2012, de 9000 de Euro. Nu are nici o forma de organizare juridica - a prestat diferite activitati catre clienti din exterior (marketing si design), iar banii au fost incasati prin intermediul Paypal.

Persoana in cauza vrea sa plateasca impozit pentru acesti bani, dar se pare ca legea impune ca ea sa fie incadrata juridic (PFA, SRL, etc).

Intrebarea este: Ce poate face o persoana fizica in acest caz, pentru a intra in legalitate?

Chiar daca s-ar inregistra acum ca SRL, pe perioada cand a realizat acesti bani era o simpla persoana fizica.

Poate plati impozit de 16% la aceasta suma?

Alte discuții în legătură

Declarare venituri realizate online persoana fizica davidw davidw Buna ziua, Situatia este urmatoarea: In anul 2016 am realizat venituri din activitati de marketing afiliat prin promovarea unor produse si servicii ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real, normal neplatitor de tva pfabic pfabic Buna seara, Am un PFA in sistem real, neplatitor de TVA. Obiectul de activitate este: realizare software la comanda. Toti clientii mei sunt din UE si din ... (vezi toată discuția)
Declaratia 201? VasileMoldovan VasileMoldovan Buna seara, De cateva luni caut raspuns la o intrebare, si nimeni nu ma poate ajuta. Am intrebat contabili, experti dar toti mi-au dat un raspuns mia ... (vezi toată discuția)