avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare si incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare si incetare cim

Buna ziua!
Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema:
- am un salariat , angajat cu cim care ii expira pe data de 14.04.2013, contract care nu va mai fi prelungit, deoarece salariatul doreste sa plece si totodata mai avand zile de co neluate, are cerere de co 04.04.2013 - 12.04.2013.
- in data de 29.03.2013, s-a luat la bataie cu un alt salariat, in timpul programului, in incinta unitatii si au fost trimisi acasa.
- in urma intamplarii, seful lor ierarhic a facut referat, urmat de declaratiile martorilor.
- am facut decizie de constituire a comisiei de cercetare si catre salariatii implicati adresa de convocare la cercetarea prealabila.
- trebuie facuta si decizie de suspendare cim cf. art. 52 alin.1, lit.a)?
- daca cim este suspendat pe durata cercetarii prealabile, cererea de concediu de odihna, cade? cf. art.49 alin.4?
- daca fac si decizie de suspendare cim, de unde stiu data de sfarsit a suspendarii? ( ca mi s-a mai intamplat sa nu-l gaseasca posta acasa si nici sa mearga apoi la posta in termenul stabilit, sa ridice corespondenta)

In speranta ca am fost destul de explicita, va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: elam , utilizator 08:21, 2 Aprilie 2013
Suspendarea c.i.m pe durata cercetarii nu este obligatorie, ci facultativa.
Daca totusi o faceti, trebuie sa transmiteti si in Revisal.
Parerea mea este ca ar trebui sa asteptati finalizarea CO, si sa emiteti decizia de suspendare cu ziua imediat urmatoare.
La data incetarii suspendarii puneti data desfasurarii cercetarii. Calculati un termen rezonabil de tranzit prin posta/curier.
Pe durata cercetarii diciplinare, suspendarea de catre angajator a cim nu este obligatorie.
Daca totusi, angajatorul decide suspendarea cim pe durata cercetarii disciplinare,sa aveti in vedere ca salariatul nu va putea beneficia de c.o asa cum el l-a stabilit.Unul dintre motive ar fi ca, pe durata co, angajatorul nu il poate rechema pe salariat decat in doua imprejurari, respectiv, caz de forta majora, sau interese urgente care impun prezenta salariatului.la locul de munca.(deci nu si pentru cercetarea diciplinara) Un alt argument ar fi si acela ca , daca in urma cercetarii diciplinare , sanctiunea decisa de angajator ar fi concedierea, aceasta nu poate opera cat salariatul este in concediu de odihna si oricum emiterea deciziei si aplicarea sanctiunii s-ar proroga la venirea salariatului din c.o
Procedura cea mia sigura ar fi efectuarea cercetarii disciplinare fara suspendarea cim
..
Buna dimineata!
Multumesc frumos pt. raspunsuri!
Chiar daca sanctiunea, in urma cercetarii, va fi desfacerea cim, oricum, in data de 14.04.2013, contractul inceteaza de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim lexa_80 lexa_80 Buna, pe ce perioada poate fi suspendat un cim, pe motiv de cercetare disciplinara, sau nu exista reglementari in aceasta privinta. (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca un salariat a savarsit abateri disciplinare in mod repetat, consum de bauturi alcoolice in timpul programului, scandal, lovirea unei colege, ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pe durata cercetarii disciplinare smeagull smeagull Buna ziua, Am urmatoarea speta (teoretica, doar): Pe durata cercetarii disciplinare, angajatorul poate suspenda cim al celui cercetat. Sa presupunem ca ... (vezi toată discuția)