Buna ziua!
Daca sa efectuat o expertiza judiciara,expertul are obligatia sa depuna concluziile numai la Tribunal sau sa si trimita prin recomandate ambelor parti rezultatul expertizei?
Atunci sa inteleg ca instanta imi trimite mai departe rezultatul?...eu locuind in alt oras la 400 km si imi e cu neputinta sa ma duc numai sa trag la xerox concluziile....cred ca asta ar fi obligatia expertului sa trimita la ambele parti prin recomandate!
Raportul de expertiză trebuie depus la instanţă cu cel puţin 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată (art.209 C.proc.civ.) . Acest termen este prevăzut de legiuitor pentru a da părţilor posibilitatea să ia cunoştinţă de conţinutul raportului, în vederea pregătirii apărării, a invocării eventualelor obiecţii , iar instanţa trebuie să stabilească astfel termenul de judecată încât expertul să depună lucrarea în termenul fixat de lege. Dacă nu a fost respectat termenul de depunere a expertizei, oricare dintre părţi poate solicita termen pentru studierea dosarului expertizei, iar instanţa este obligată să-l acorde, sub sancţiunea anulării hotărârii pronunţate.